Hořčicová omáčka s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4402 KJ
- sacharidy
- 127 g
- bílkovina
- 79 g
- tuky
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- cukry
- 8 g
- vláknina
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 275 mg
- fosfor
- 196 mg
- vápník
- 153 mg
- cholesterol
- 148 mg
- sodík
- 51 mg
- hořčík
- 46 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 cibule
- 1 kg kuřecích prsíček
- špetka soli
- 1 Masox
- 5 lžiček plnotučné hořčice
- 1 smetana
- 1 lžíce jíšky ( granulované )
- trocha Maggi na dochucení.
- 1 lžíce brusinek ( kompotované )
- 160 g housky ( 4 ks )
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 kostka droždí
- 3 dcl mléka
- 1 lžička cukru
OMÁČKA:
KNEDLÍK:
Postup:
- OMÁČKA:
- Cibuli nechat zesklovatět na másle.
- Přidáme kuřecí prsa na menší kousky.
- Osolíme.
- Necháme zatáhnout.
- Podlijeme vývarem nebo Masoxem.
- Dusíme a podléváme.
- Když je maso měkké, přidáme smetanu.
- Přidáme hořčici a nastavíme jíškou.
- Dochutíme Maggi dle potřeby.
- KNEDLÍK:
- Housky nakrájíme na kostičky.
- V míse smícháme housky, mouku a zalijeme mlékem.
- Přidáme droždí, osolíme.
- Přisypeme trochu cukru.
- Zpracujeme těsto.
- Mísu zakryjeme a necháme 30 minut kynout.
- Když je těsto vykynuté, vytvarujeme 2 knedlíky.
- Knedlíky vložíme do hrnce s osolenou vodou.
- Vaříme 30 minut.
- Po uvaření uděláme do knedlíku několik dírek, aby neztratil tvar.
- Knedlík nakrájíme na plátky a servírujeme.
- Na talíř můžeme přidat lžíci brusinek.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.