Krůtí játra s bramborou kaší

Lukasz
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Játra tam měkká, že Vám bude stačit polévková lžíce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3743 KJ
sacharidy
95 g
bílkovina
43 g
tuky
34 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
6 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,155 g
lepek
1 g
cholesterol
859 mg
fosfor
649 mg
sodík
194 mg
vápník
175 mg
hořčík
170 mg
železo
20 mg
mangan
7 mg
zinek
6 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 500g krůtích jater
  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky skořice
  • špetka kmínu
  • 2 špetky tymiánu
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • 3 lžíce másla
  • 150 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku

Postup:

  1. Nejdříve dáme vařit brambory.
  2. Játra si očistíme od blan, omyjeme, osušíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
  3. Mouku smícháme s tymiánem a skořicí a obalíme v ní játra.
  4. Na pánev nalijeme olej a zvolna opečeme cibuli. Nesmíme ji spálit, děláme ji hezky pomalu. Ke konci ji posypeme kmínem, ať se kmín rozvoní.
  5. Na opečenou cibuli naskládáme játra a opékáme z jedné strany asi 3 minuty, otočíme, osolíme a opékáme další 3 minuty.
  6. Vše zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme vývar. Nemusíme ho dávat celý, záleží, kolik omáčky chceme mít. Klidně ho přidávat postupně. Zakryjeme pánev a dusíme asi 20 minut.
  7. Po 20 minutách odstavíme a vmícháme jednu lžíci másla.
  8. Uvařené brambory scedíme a ponecháme na mírném plameni (odpaří se nám z nich přebytečná voda). Rozmačkáme, přidáme máslo a vlažné mléko. Mléko přidáváme postupně, až budeme s kaší spokojeni :) Jako poslední přidáme špetku muškátového oříšku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.