Krůtí játra s bramborou kaší
LukaszSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3743 KJ
- sacharidy
- 95 g
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 34 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,155 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 859 mg
- fosfor
- 649 mg
- sodík
- 194 mg
- vápník
- 175 mg
- hořčík
- 170 mg
- železo
- 20 mg
- mangan
- 7 mg
- zinek
- 6 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 500g krůtích jater
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 špetky skořice
- špetka kmínu
- 2 špetky tymiánu
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml červeného vína
- 3 lžíce másla
- 150 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
Postup:
- Nejdříve dáme vařit brambory.
- Játra si očistíme od blan, omyjeme, osušíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
- Mouku smícháme s tymiánem a skořicí a obalíme v ní játra.
- Na pánev nalijeme olej a zvolna opečeme cibuli. Nesmíme ji spálit, děláme ji hezky pomalu. Ke konci ji posypeme kmínem, ať se kmín rozvoní.
- Na opečenou cibuli naskládáme játra a opékáme z jedné strany asi 3 minuty, otočíme, osolíme a opékáme další 3 minuty.
- Vše zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme vývar. Nemusíme ho dávat celý, záleží, kolik omáčky chceme mít. Klidně ho přidávat postupně. Zakryjeme pánev a dusíme asi 20 minut.
- Po 20 minutách odstavíme a vmícháme jednu lžíci másla.
- Uvařené brambory scedíme a ponecháme na mírném plameni (odpaří se nám z nich přebytečná voda). Rozmačkáme, přidáme máslo a vlažné mléko. Mléko přidáváme postupně, až budeme s kaší spokojeni :) Jako poslední přidáme špetku muškátového oříšku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tataki z tuňáka
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Kuřecí paličky barbecue
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.