Maminčina znojemská omáčka s rýží
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3709 KJ
- tuky
- 67 g
- bílkovina
- 56 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 27 g
- sacharidy
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 892 mg
- sodík
- 563 mg
- cholesterol
- 304 mg
- fosfor
- 174 mg
- vápník
- 148 mg
- hořčík
- 109 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 7 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 200 g párků
- 4 vejce
- 370 g sterilovaných okurek
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 2 cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 kostka Masoxu
Postup:
- Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájené párky.
- Maso nakrájíme na kostičky a přidáme jej na zesklovatělou cibuli.
- Podlijeme trochou vody. Necháme chvíli dusit, poté přidáme hořčici.
- Osolíme a opepříme. Zalijeme dvěma litry horké vody. Přidáme Masox a dusíme, dokud maso nezměkne.
- Když je maso měkké, přidáme na kostky nakrájené okurky. Dusíme cca 15 minut.
- Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10-12 minut. Následně vejce oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme je do omáčky (kdo nechce, nemusí je krájet, můžeme je vložit do omáčky celá).
- Zahustíme dle potřeby. Necháme ještě 10 minut zvolna dusit a podáváme s rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.