Langoš
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3324 KJ
- sacharidy
- 73 g
- tuky
- 46 g
- bílkovina
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 928 mg
- fosfor
- 368 mg
- vápník
- 148 mg
- hořčík
- 74 mg
- cholesterol
- 54 mg
- sodík
- 54 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 ml mléka
- 400 g hladké mouky
- 100 g tvrdého sýru (na strouhání)
- 42 g droždí
- 200 ml oleje
- 2 vajíčka
- 1 lžičku cukru
- špetka soli
- česnek (3 stroužky)
- 1 lžičku cukru
- špetka soli
- 150 ml kečupu
Kečupová směs na langoše
Kvásek
- Do vlažného mléka dáme rozpustit 1 lžičku cukru a rozdrobené droždí.
- Necháme kvásek vzejít na teplém místě cca 5 minut.
Těsto
- Do vzešlého kvásku přes síto prosejeme mouku se solí a přidáme vajíčka. Proč přes síto? Mouka se provzdušní a je nadýchaná .
- Vypracujeme těsto pěkně do hladka, nahoře pomoučíme, přikryjeme plátýnkem a dáme na teplé místo vykynout (naše babičky dávaly těsto do peřin).
- Po cca 30 minutách z těsta odtrháváme kousky, ze kterých děláme placky a necháme ještě na válu odpočnout (není nutné).
Pečení
- Na pánev dáme víc oleje, zahřejeme a položíme placku, kterou pomalu pečeme z obou stran.
- Po upečení dáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Kečupová směs
- Do kastrůlku dáme kečup, cukr, rozetřený česnek se solí a vše pomalu redukujeme při malé teplotě.
- Ochutnáme a podle své chuti můžem dochutit.
Langoše potřeme kečupovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.....
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Houbové lasagne
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Presovaný bůček s pečenými jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.