Valentýnská srdíčka z lineckého těsta
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1498 KJ
- sacharidy
- 45 g
- cukry
- 24 g
- tuky
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 116 mg
- cholesterol
- 86 mg
- draslík
- 51 mg
- vápník
- 28 mg
- hořčík
- 10 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 4 žloutky
- 150 g moučkového cukru
- 300 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 400 g džemu
Postup:
- Do mísy nasypeme mouku. Přidáme máslo, cukr a žloutky, a zpracujeme těsto.
- Vložíme do lednice a necháme odpočinout.
- Vál pomoučíme. Vyválíme tenký plát z těsta. Vykrajujeme srdíčka. Ve středu srdíček vykrojíme kroužek.
- Na plech vložíme pečící papír. Skládáme srdíčka na plech.
- Srdíčka potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme dozlatova.
- Po upečení slepujeme srdíčka džemem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zázvorový chia pudink s borůvkami
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Telecí pečeně na víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.