Štola s kandovaným ovocem a ořechy

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Ideální k snídani s horkým kakaem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2842 KJ
sacharidy
94 g
cukry
30 g
tuky
28 g
bílkovina
12 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
702 mg
fosfor
345 mg
hořčík
158 mg
vápník
131 mg
cholesterol
92 mg
sodík
21 mg
železo
2 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 20 g prášku do pečiva
  • 180 g moučkového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 200 g másla
  • 1 citron ( šťáva )
  • 1 citron ( kúra z jednoho citronu)
  • 50 g rozinek
  • 150 g kandovaného ovoce (mix)
  • 40 g ořechů
  • 40 g mandlí ( loupaných )

Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva.
  2. Přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr.
  3. Přidáme tvaroh, máslo a vejce.
  4. Přilijeme citronovou šťávu.
  5. Citronovou kúru nastrouháme najemno a vmícháme do směsi.
  6. Vypracujeme těsto.

  7. Přidáme rozinky.
  8. Kandované ovoce nakrájíme na malé kostičky.
  9. Přidáme jej do těsta.
  10. Přisypeme ořechy a mandle.
  11. Důkladně prohněteme.
  12. Vyválíme dlouhou šišku.
  13. Ve středu ji na délku přehneme.
  14. V předehřáté troubě pečeme na 170° dozlatova.
  15. Po upečení štolu potřeme rozpuštěným máslem.
  16. Posypeme moučkovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.