Štola s kandovaným ovocem a ořechy
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2842 KJ
- sacharidy
- 94 g
- cukry
- 30 g
- tuky
- 28 g
- bílkovina
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 702 mg
- fosfor
- 345 mg
- hořčík
- 158 mg
- vápník
- 131 mg
- cholesterol
- 92 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 20 g prášku do pečiva
- 180 g moučkového cukru
- 15 g vanilkového cukru
- 300 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 200 g másla
- 1 citron ( šťáva )
- 1 citron ( kúra z jednoho citronu)
- 50 g rozinek
- 150 g kandovaného ovoce (mix)
- 40 g ořechů
- 40 g mandlí ( loupaných )
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva.
- Přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr.
- Přidáme tvaroh, máslo a vejce.
- Přilijeme citronovou šťávu.
- Citronovou kúru nastrouháme najemno a vmícháme do směsi.
-
Vypracujeme těsto.
- Přidáme rozinky.
- Kandované ovoce nakrájíme na malé kostičky.
- Přidáme jej do těsta.
- Přisypeme ořechy a mandle.
- Důkladně prohněteme.
- Vyválíme dlouhou šišku.
- Ve středu ji na délku přehneme.
- V předehřáté troubě pečeme na 170° dozlatova.
- Po upečení štolu potřeme rozpuštěným máslem.
- Posypeme moučkovým cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Plněná máslová dýně
Fazolové lusky na kyselo
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Celozrnné ořechové čokocookies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.