Kuřecí maso na bramboráku
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3267 KJ
- tuky
- 56 g
- sacharidy
- 44 g
- bílkovina
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,257 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 268 mg
- vápník
- 126 mg
- cholesterol
- 121 mg
- hořčík
- 84 mg
- sodík
- 44 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800 g kuřecího masa ( prsíčka )
- 1 balíček majoránky
- sůl
- pepř
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 1 kg brambor
- 2 dcl oleje
- 5 stroužků česneku
- 250 ml smetany
- 100 ml mléka
Postup:
- Brambory očistíme.
- Vložíme do hrnce s vodou a vaříme do poloměkka.
- Brambory nastrouháme nahrubo.
- Přidáme mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
- Osolíme.
- Přilijeme mléko a smetanu.
- Zpracujeme těsto.
- Těsto vylijeme do pekáče.
- Maso naklepeme.
- Osolíme, opepříme a poskládáme na bramborákové těsto.
- Pečeme cca 25 minut na 160°.
- Kontrolujeme, zda je již maso propečené.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Fazolové lusky na kyselo
Pečená krkovička
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.