Kuřecí maso na bramboráku

Tomáš
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Kuřecí řízky na bramboráku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3267 KJ
tuky
56 g
sacharidy
44 g
bílkovina
24 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
2 g
draslík
1,257 g
lepek
1 g
cukry
1 g
fosfor
268 mg
vápník
126 mg
cholesterol
121 mg
hořčík
84 mg
sodík
44 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800 g kuřecího masa ( prsíčka )
  • 1 balíček majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 kg brambor
  • 2 dcl oleje
  • 5 stroužků česneku
  • 250 ml smetany
  • 100 ml mléka

Postup:

  1. Brambory očistíme.
  2. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme do poloměkka.
  3. Brambory nastrouháme nahrubo.
  4. Přidáme mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
  5. Osolíme.
  6. Přilijeme mléko a smetanu.
  7. Zpracujeme těsto.
  8. Těsto vylijeme do pekáče.
  9. Maso naklepeme.
  10. Osolíme, opepříme a poskládáme na bramborákové těsto.
  11. Pečeme cca 25 minut na 160°.
  12. Kontrolujeme, zda je již maso propečené.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.