Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1977 KJ
- bílkovina
- 53 g
- sacharidy
- 34 g
- tuky
- 12 g
- cukry
- 10 g
- vláknina
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 498 mg
- cholesterol
- 180 mg
- vápník
- 146 mg
- fosfor
- 143 mg
- sodík
- 80 mg
- hořčík
- 58 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 800 g kuřecích prsíček
- 500 g květáku
- 200 g mrkve
- 250 g jedlých kaštanů (oloupané mražené)
- 2 vajíčka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- bylinková sůl
- trocha pažitky
Postup:
- Maso omejeme, osušíme a osolíme bylinkovou solí a necháme odležet.
- Mezitím si dáme vařit do osolené vody mrkev, květák a jedlé kaštany - cca 15 minut.
- Po uvaření květák a kaštany rozmixujeme, přidáme vejce (jen bílek), nakrájenou pažitku, ochutíme solí, pepřem a pořádně promícháme.
- Rozehřejeme dvě pánve s olejem. Na jednu dáme péct maso, na druh0 osmažíme noky, které jsme si udělali z pyré.
- Mrkev přihodíme na pánev k pyré a jen prohřejeme.
- Podáváme na předehřátém talíři a pak už jenom dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mac and cheese
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Kuře na paprice se špeclemi
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.