Vykoštěné vepřové koleno
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4119 KJ
- tuky
- 69 g
- bílkovina
- 52 g
- sacharidy
- 37 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 5 g
- draslík
- 1,849 g
- fosfor
- 562 mg
- vápník
- 292 mg
- sodík
- 269 mg
- hořčík
- 202 mg
- cholesterol
- 96 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřového kolena
- 450 g špenátového protlaku (mražený)
- 600 g brambor
- 3 vajíčka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce česnekové soli
- 1 lžíce mleté červené papriky
- pepř
- sůl
- 6 g masoxu
- Jako první si vykostíme vepřové koleno, které omyjeme, osušíme a naklepeme.
- Maso potřeme hořčicí, osolíme bylinkovou solí, opepříme a opaprikujeme.
- Zabalíme, svážeme provázkem a dáme do zapíkací nádoby.
- Zalejeme vodou cca 100 ml a dáme péct na 190 stupňů 120 minut. Přikrejeme poklicí.
- Kontrolujeme a podléváme. Cca 30 minut před koncem pečení sundáme poklici.
- Oloupané brambory vaříme v osolené vodě do měkka cca 20 minut.
- Kdo by chtěl mít pečené brambory, tak vaříme cca 10 minut, pak dáme na plech, pokapeme olejem a pak vložíme do trouby - na 200 stupňů a pečeme do zlatova.
Špenát
- Mražený špenátový protlak dáme na pánev a pomalu rozmražujeme při nízké teplotě.
- Česnek rozetřeme se solí, přidáme do špenátu, opepříme a přidáme masox.
- Rozkvedláme vajíčka, vlijeme do špenátu a za stálého míchání necháme zhoustnout.
Naservírujeme na talíř, omastíme výpekem, otevřeme vychlazené pivko a popřejeme dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Hřejivá veganská dýňová polévka
Rizoto s liškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.