Segedinský guláš z plecka to je pecka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Guláš nikdy nezklame.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3472 KJ
tuky
61 g
bílkovina
46 g
mononenasycené mastné kyseliny
32 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
4 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
873 mg
sodík
682 mg
cholesterol
188 mg
vápník
158 mg
hořčík
106 mg
fosfor
70 mg
železo
7 mg
zinek
7 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřového plecka
  • 1 litr vývaru
  • 500 g kysaného zelí
  • 60 g vepřového sádla
  • 20 g mletý červený papriky
  • 2 lžíce hladký mouky
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Maso nejdříve umyjeme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce na rozehřáté sádlo a smažíme do zlatova (ne do tmava, aby nebyla cibulka hořká).
  3. Přihodíme maso, osolíme, opepříme a necháme restovat.
  4. Maso pustí šťávu - až se skoro vyvaří, přidáme mouku smíchanou s paprikou.
  5. Necháme chvilku orestovat a zalejeme horkým vývarem.
  6. Asi po 10 minutách přidáme zelí, které jsme trochu pokrájeli, aby nebylo moc dlouhé.
  7. Vaříme do změknutí masa.
  8. Kdyby byl guláš řídký, můžem zahustit hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě, ale lepší by bylo nechat ještě vyvařit vodu.
  9. Podáváme s napařeným kynutým knedlíkem, nebo s čerstvým chlebem a kdo má rád, přidáme zakysanou smetanu. Dobrou chuť a otevřte si vychlazené pivíčko.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.