Mexické chilli con carne
OkoslavSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3146 KJ
- sacharidy
- 67 g
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 35 g
- vláknina
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 687 mg
- fosfor
- 150 mg
- vápník
- 54 mg
- hořčík
- 45 mg
- sodík
- 7 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 g hovězího masa (mletého )
- 2 lžičky chilli (koření)
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 paprika
- 400 g rajčat (v konzervě)
- 400 g červených fazolí (z konzervy)
- 150 g kukuřice (z konzervy)
- trocha cukru (na dochucení)
Postup:
- V pánvi zpěňte nadrobno nakrácený česnek a cibuli.
- Přidejte mleté maso, kmín a chilli koření. Za průběžného míchání opékejte ze všech stran, dokud se maso nezačne oddělovat.
- Posypte mletou paprikou, zamíchejte a přilijte konzervovaná rajčata. Osolte a opeřete.
- Na mírném plameni duste 20 minut.
- Přidejte zelenou papriku, fozole a duste dalších 10 minut. Můžete podlít trochou vody a dochutit cukrem.
- Přidejte kukuřici, nechte přejít varem a stáhněte z ohně.
- Nechte stát 10 minut, aby se chutně správně propojily.
- Podávejte s rýží, mexickou tortilou nebo pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kulajda
Jarní kuřátko na víně
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.