Mexické chilli con carne

Okoslav
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Jednoduchý a zdravý recept plný bílkovin.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3146 KJ
sacharidy
67 g
bílkovina
43 g
tuky
35 g
vláknina
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
3 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
687 mg
fosfor
150 mg
vápník
54 mg
hořčík
45 mg
sodík
7 mg
zinek
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 g hovězího masa (mletého )
  • 2 lžičky chilli (koření)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 paprika
  • 400 g rajčat (v konzervě)
  • 400 g červených fazolí (z konzervy)
  • 150 g kukuřice (z konzervy)
  • trocha cukru (na dochucení)

Postup:

  1. V pánvi zpěňte nadrobno nakrácený česnek a cibuli.
  2. Přidejte mleté maso, kmín a chilli koření. Za průběžného míchání opékejte ze všech stran, dokud se maso nezačne oddělovat.
  3. Posypte mletou paprikou, zamíchejte a přilijte konzervovaná rajčata. Osolte a opeřete.
  4. Na mírném plameni duste 20 minut.
  5. Přidejte zelenou papriku, fozole a duste dalších 10 minut. Můžete podlít trochou vody a dochutit cukrem.
  6. Přidejte kukuřici, nechte přejít varem a stáhněte z ohně.
  7. Nechte stát 10 minut, aby se chutně správně propojily.
  8. Podávejte s rýží, mexickou tortilou nebo pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.