Salát s karotkou, tuňákem a vajíčkem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2106 KJ
- cukry
- 70 g
- tuky
- 42 g
- sacharidy
- 21 g
- bílkovina
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 171 mg
- fosfor
- 131 mg
- draslík
- 79 mg
- sodík
- 40 mg
- vápník
- 32 mg
- hořčík
- 14 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g listového salátu
- 60 g karotky
- 2 vajíčka
- 100 ml dresinku
Postup:
- Nejdříve si dáme vařit vajíčka cca 7 minut od doby varu.
- Do vody dávám 1 lžíci octa, aby vajíčka nepopraskala.
- Zatím si očistíme mladou karotku a nakrájíme na slabé proužky.
- Salát propláchneme studenou vodou - salát si může každý udělat dle své chuti. Může být z jednoho druhu nebo více druhů. Například - z rukoly, polníčku, baby špenátu, čekanky a z dalších druhů salátů.
- Do salátu přidáme nakrájenou karotku a promícháme (nejlépe rukama).
- Salát nesolíme ani nepepříme, ale použijeme nejlépe domácí dresink na ochucení salátu. Opět těchto dresinků je celá řada a záleží jen na vaší chuti. Ať už to je francouzský, hořčičný, jogurtový...
- K salátu přidáme vařené vajíčko, tuňáka, čerstvé pečivo a můžeme si pochutnat na zdravé a lehké večeři. Jezte zdravě a dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hachis parmentier
Fazolová polévka s klobáskou
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Vichyssoise
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.