Masové hovězí kuličky s omáčkou a rýží
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4910 KJ
- sacharidy
- 158 g
- bílkovina
- 57 g
- tuky
- 34 g
- cukry
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 800 mg
- fosfor
- 352 mg
- sodík
- 283 mg
- vápník
- 245 mg
- cholesterol
- 170 mg
- hořčík
- 112 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- Sůl
- 400 g jasmínová rýže
- 2 lžíce oleje
- 600 g mletého hovězího masa
- 2 rohlíky
- 100 g strouhanky
- 150 ml polotučného mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 vajíčka
- sůl
- pepř
- 1 lžíce červené mleté papriky
- 250 g rajčat
- 200 g papriky
- 1 cibule
- 50 g rajského protlaku
- 100 g kečupu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- sůl
- pepř
Boloňská omáčka
Nástroje
-
Hrnec na rýži
Postup:
- Nejdříve si uvaříme v hrnci rýži. Rýži naměříme odměrkou a nasypeme do hrnce, propláchneme vodou a tu pak vylijeme. Přilijeme 2 lžíce oleje, promícháme, osolíme a zalijeme jednou tolik vody co je rýže.
- Zapneme hrnec a necháme vařit. Po 20 minutách je rýže hotova. Hrnec necháme na ohřev, aby nám rýže zůstala teplá.
- Z mletého masa si uděláme kuličky klasicky - rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem, po chvíli přidáme maso, strouhanku, prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibulku, vajíčka, sůl, pepř, papriku, důkladně promícháme a vytvoříme kuličky. Pečeme 45 minut při 180 stupních.
- Omáčka je taky opravdu jednoduchá. Do kastrůlku si dáme olej a na jemno nakrájenou cibulku, kterou usmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, po 3 minutách oloupaná a nakrájená rajčata. Chvíli necháme provařit a přidáme protlak, kečup, cukr, sůl a pepř. Ještě 4 minuty provaříme a hotovo.
- Servírujeme na talíř nejdříve rýži, na ní kuličky, které polijeme omáčkou.
- Je to rychlý oběd,nebo večeře. V hrnci na rýži je na tohle výborná jasmínová rýže.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Hovězí vývar
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Ryba na červeném curry
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.