Kapří karbanátky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 20 minut
I karbanátky můžou být dietní

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2343 KJ
tuky
40 g
bílkovina
30 g
sacharidy
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,384 g
fosfor
683 mg
vápník
225 mg
sodík
212 mg
cholesterol
174 mg
hořčík
113 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g kapra
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžičku koření na ryby
  • 100 ml oleje
  • sůl
  • pepř
  • zeleninové hranolky

  • 350 g mrkve
  • 250 g celeru
  • 2 lžíce oleje
  • bylinková sůl

Postup

Příprava kapřích karbanátků je sice trošku složitější, ale zaručuji, že si na nich pochutnáte. Co je hlavní - tyto karbanátky můžete dát bez obav dětem, aniž byste měli strach , že spolknou rybí kostičku !

  1. Na 600 g rybího masa potřebujeme cca kapra 1,5 kg. Kapra očistíme, stáhneme kůži a uděláme filety.
  2. Ty malé kostičky (hřbetní vidličky) můžene nechat. Maso pomeleme na masovém strojku.
  3. Přdáme koření, pepř, sůl rozetřenou s česnekem, vajíčka a bramborový škrob.
  4. Důkladně promícháme, když nikam nespěcháme tak necháme hodinku proležet, aby se nám chutě propojily.
  5. Mezitím si připravíme hranolky z mrkve a celeru.
  6. Z masové hmoty vytvarujeme placičky (ne moc vysoké) a dáme pomalu opéct. Pečeme do zlatova.
  7. Zeleninové hranolky osolíme a dáme orestovat. Dobrá zelenina nesmí být moc rozpečená, musí být na skus.
  8. Zeleninu vyndáme na kuchyňské ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.

Ryba by na našem stole měla být minimálně jednou týdně a měly by to být především ryby z našich vod. Přeji dobrou chuť a ani deko navíc.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.