Kapří karbanátky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2343 KJ
- tuky
- 40 g
- bílkovina
- 30 g
- sacharidy
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,384 g
- fosfor
- 683 mg
- vápník
- 225 mg
- sodík
- 212 mg
- cholesterol
- 174 mg
- hořčík
- 113 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kapra
- 2 vajíčka
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžičku koření na ryby
- 100 ml oleje
- sůl
- pepř
- 350 g mrkve
- 250 g celeru
- 2 lžíce oleje
- bylinková sůl
zeleninové hranolky
Postup
Příprava kapřích karbanátků je sice trošku složitější, ale zaručuji, že si na nich pochutnáte. Co je hlavní - tyto karbanátky můžete dát bez obav dětem, aniž byste měli strach , že spolknou rybí kostičku !
- Na 600 g rybího masa potřebujeme cca kapra 1,5 kg. Kapra očistíme, stáhneme kůži a uděláme filety.
- Ty malé kostičky (hřbetní vidličky) můžene nechat. Maso pomeleme na masovém strojku.
- Přdáme koření, pepř, sůl rozetřenou s česnekem, vajíčka a bramborový škrob.
- Důkladně promícháme, když nikam nespěcháme tak necháme hodinku proležet, aby se nám chutě propojily.
- Mezitím si připravíme hranolky z mrkve a celeru.
- Z masové hmoty vytvarujeme placičky (ne moc vysoké) a dáme pomalu opéct. Pečeme do zlatova.
- Zeleninové hranolky osolíme a dáme orestovat. Dobrá zelenina nesmí být moc rozpečená, musí být na skus.
- Zeleninu vyndáme na kuchyňské ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Ryba by na našem stole měla být minimálně jednou týdně a měly by to být především ryby z našich vod. Přeji dobrou chuť a ani deko navíc.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.