Kynuté lívanečky s ovocným přelivem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Kynuté lívanečky s ovocným přelivem - něco sladkého po obědě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3581 KJ
sacharidy
124 g
cukry
75 g
tuky
32 g
bílkovina
14 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
1,071 g
lepek
1 g
fosfor
681 mg
hořčík
242 mg
vápník
225 mg
cholesterol
127 mg
sodík
68 mg
železo
5 mg
mangan
5 mg
zinek
5 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 100 g másla (přepuštěné)
  • 25 g droždí
  • 2 vejce
  • sůl
  • Přeliv se zahradním ovocem

  • 200 g zahradního ovoce
  • 100 g cukru
  • Jablečný přeliv

  • 200 g jablek
  • trochu citrónové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g rozinek
  1. Nejdříve si zaděláme těsto na lívanečky: ohřejeme mléko, aby bylo jen tak vlažné a rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a promícháme.
  2. Chvíli necháme, aby kvásek vzešel.
  3. Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, sůl, kvásek a důkladně těsto promícháme.
  4. Necháme tak půl hodiny vykynout.
  5. Z těsta pečeme lívance na přepuštěném másle. Já mám ráda malé lívanečky,takže je dělám lžící.

Přeliv ze zahradního ovoce

Do kastrůlku dáme tak 2 lžíce vody a cukr. Necháme trochu povařit, přidáme ovoce, které jen tak 2 minuty v cukrové vodě prohřejeme.

Jablečný přeliv

Jablka si okrájíme a nakrájíme na větší kousky. Do kastrůlku dáme 100 ml vody, med a povaříme. Přidáme jablka, citron, ořechy, rozinky a 5 minut povaříme.

Servírujeme lívanečky se směsí ovoce a našlehanou šlehačkou a nebo s jablky s ořechy a šlehačkou. Tato sladká tečka po dobrém obědě nemá chybu.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.