Kynuté lívanečky s ovocným přelivem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3581 KJ
- sacharidy
- 124 g
- cukry
- 75 g
- tuky
- 32 g
- bílkovina
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 1,071 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 681 mg
- hořčík
- 242 mg
- vápník
- 225 mg
- cholesterol
- 127 mg
- sodík
- 68 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 g cukru
- 100 g másla (přepuštěné)
- 25 g droždí
- 2 vejce
- sůl
- 200 g zahradního ovoce
- 100 g cukru
- 200 g jablek
- trochu citrónové šťávy
- 2 lžíce medu
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g rozinek
Přeliv se zahradním ovocem
Jablečný přeliv
- Nejdříve si zaděláme těsto na lívanečky: ohřejeme mléko, aby bylo jen tak vlažné a rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a promícháme.
- Chvíli necháme, aby kvásek vzešel.
- Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, sůl, kvásek a důkladně těsto promícháme.
- Necháme tak půl hodiny vykynout.
- Z těsta pečeme lívance na přepuštěném másle. Já mám ráda malé lívanečky,takže je dělám lžící.
Přeliv ze zahradního ovoce
Do kastrůlku dáme tak 2 lžíce vody a cukr. Necháme trochu povařit, přidáme ovoce, které jen tak 2 minuty v cukrové vodě prohřejeme.
Jablečný přeliv
Jablka si okrájíme a nakrájíme na větší kousky. Do kastrůlku dáme 100 ml vody, med a povaříme. Přidáme jablka, citron, ořechy, rozinky a 5 minut povaříme.
Servírujeme lívanečky se směsí ovoce a našlehanou šlehačkou a nebo s jablky s ořechy a šlehačkou. Tato sladká tečka po dobrém obědě nemá chybu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Tvarohové knedlíky s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.