Lívance s jogurtovým dipem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2952 KJ
- sacharidy
- 77 g
- tuky
- 43 g
- cukry
- 31 g
- bílkovina
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 201 mg
- fosfor
- 190 mg
- vápník
- 157 mg
- cholesterol
- 127 mg
- sodík
- 55 mg
- hořčík
- 37 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 g cukru
- 25 g droždí
- 2 vejce
- sůl
- 100 g másla (přepuštěné na pečení)
- 200 g bílého jogurtu (neslazený)
- 100 g majonézy
- trochu pažitky
- sůl
- bílý pepř
jogurtový dip
Postup:
- Nejdříve si zaděláme těsto na lívanečky. Ohřejeme mléko, aby bylo jen tak vlažné a rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a promícháme.
- Chvíli necháme, aby kvásek vzešel.
- Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, sůl, kvásek a důkladně těsto promícháme. Necháme tak půl hodiny vykynout.
-
Z těsta pečeme lívance na přepuštěném másle. Já mám ráda malé lívanečky,takže je dělám lžící.
-
Jogurtový dip
- Jogurt smícháme s majonézou - pořádně promícháme, aby se ingredience spojily.
- Ochutíme solí, pepřem a nakrájenou pažitkou.
- Dip dáme do misky a lívanečky namáčíme do dipu. Trochu jiná varianta, ale nemusíme lívance jen na sladko! Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.