Rychlá polévka s červenými fazolemi

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
polévka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1809 KJ
sacharidy
28 g
tuky
24 g
bílkovina
18 g
vláknina
15 g
sůl
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
208 mg
fosfor
85 mg
vápník
80 mg
hořčík
39 mg
sodík
9 mg
cholesterol
3 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 3/4 litru vývaru
  • 1 pikantní klobásu (např. chorizo)
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžíci sádla (nebo olej)
  • chilli papričku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • trocha naťové cibulky

Nástroje

    Hrnec
    prkénko
    nůž
    vařečku
    otvírák na konzervu
    lžíce
    lžička

Postup:

  1. Očistěnou zeleninu nakrájíme a spolu s kolečky klobásy orestujeme na sádle, lehce poprášíme moukou, přidáme česnek a papiku.

  2. Zalijeme vývarem a krátce 10 minut povaříme. Přidáme scezené, propláchnuté fazole ochutíme solí, pepřem, chilli, bílou částí cibulky a necháme přejít 5 minut varem.
  3. Polévku podáváme ozdobenou zelenou částí jarní cibulky samotnou nebo s tmavým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.