Rychlá polévka s červenými fazolemi
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1809 KJ
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 24 g
- bílkovina
- 18 g
- vláknina
- 15 g
- sůl
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 208 mg
- fosfor
- 85 mg
- vápník
- 80 mg
- hořčík
- 39 mg
- sodík
- 9 mg
- cholesterol
- 3 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- 3/4 litru vývaru
- 1 pikantní klobásu (např. chorizo)
- 1 lžíci hladké mouky
- 1 lžíci sádla (nebo olej)
- chilli papričku
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
- trocha naťové cibulky
Nástroje
-
Hrnec
prkénko
nůž
vařečku
otvírák na konzervu
lžíce
lžička
Postup:
-
Očistěnou zeleninu nakrájíme a spolu s kolečky klobásy orestujeme na sádle, lehce poprášíme moukou, přidáme česnek a papiku.
- Zalijeme vývarem a krátce 10 minut povaříme. Přidáme scezené, propláchnuté fazole ochutíme solí, pepřem, chilli, bílou částí cibulky a necháme přejít 5 minut varem.
- Polévku podáváme ozdobenou zelenou částí jarní cibulky samotnou nebo s tmavým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Losos teriyaki
Tataki z tuňáka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.