Cuketové karbanátky s tymiánovými brambůrky
JezeneSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2890 KJ
- sacharidy
- 63 g
- tuky
- 41 g
- bílkovina
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,403 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 173 mg
- vápník
- 145 mg
- hořčík
- 92 mg
- sodík
- 80 mg
- cholesterol
- 32 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 větší cuketa
- 250 g mletého masa (může být i bez masa)
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- 100 ml oleje
- trocha petrželové naťě
- 1 kg brambor (vařené vcelku se slupkou na osobu 3-4 brambory)
- trocha tymiánu ( může být sušený tymián )
Postup:
- Cuketu zbavíme slupky a měkkého středu. Na struhadle nastrouháme na hrubo, osolíme, chvíli počkáme než pustí vodu a tu slijeme.
- Do již osolé nastrouhané cukety přidáme maso, vejce, sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a podle potřeby zahustíme buď rýžovou krupicí nebo strouhankou. Dobře promícháme.
- Rozpálíme zvolený tuk na pánvi a polévkovou lžící do něj klademe připravenou směs. Smažíme dozlatova.
- Do poslední várky karbanátků již nepřidáváme větší množství tuku. Po dosmažení karbanátků dáme do pánve uvařené a nakrájené brambory (kolečka nebo čtvrtky), přidáme tymián a opečeme již spíše na suchu dozlatova.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zeleninová rýže
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Hovězí steak s hlívou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.