Skleněné nudle s kuřecím masem a zeleninou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4341 KJ
- sacharidy
- 150 g
- bílkovina
- 33 g
- tuky
- 31 g
- vláknina
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- cukry
- 9 g
- sůl
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,131 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 269 mg
- vápník
- 191 mg
- cholesterol
- 87 mg
- hořčík
- 81 mg
- sodík
- 75 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g skleněných nudlí
- 300 g kuřecího masa
- 150 g mrkve
- 150 g hlávkového zelí ( bílého )
- 100 g pórku ( bílá část )
- 2 jarní cibulky
- 4 stonky čerstvého koriandru
- 1 chilli papričku
- 2 stroužky česneku
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- 30 g sušených hub ( plátky shitake houby )
- 40 ml olivového oleje
- 40 ml sojové omáčky ( světlé )
- 40 ml rybí omáčky (nahrazuje sůl)
- 200 ml vývaru ( kuřecí nebo bujon )
- 1 lžičku solamylu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a zeleninu na tenké nudličky.Zázvor a česnek nasekáme nadrobno.
- Houby povaříme v malém množství vody do změknutí, scedíme a vývar si ponecháme na podlévání.
- Nudle zalijeme vřelým vývarem nebo vodou ochucenou kuřecím bujonem. Přiklopené necháme změknout 10-12 minut a slijeme. Vývar ponecháme na dodělání omáčky.
- Zatím co nudle měknou, dáme do rozpálené Wok ( nebo jiné) pánve olej, přidáme chilli, česnek se zázvorem a maso . Za stálého míchání restujeme a postupně přidáváme zeleninu.Začneme mrkví, pak zelí, paprika, bílá část cibulek a nakonec pórek a houby.
- Přilijeme rybí a sojovou omáčku a podle potřeby podléváme vývarem. V 30 ml vody rozmícháme solamyl, směs v pánvi zahustíme, podle potřeby dolijeme vývar a necháme přejít varem.
- Do hotové směsi vmícháme nudle a podáváme posypané nasekanou zelenou natí cibulky a koriandrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Klasický sladký rohlík
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.