Fenykl dušený v rajčatovém pyré

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Někdo fenykl nemá rád a někdo ho miluje, prostě to chce zkusit .

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
987 KJ
tuky
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
sacharidy
12 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
sůl
1 g
vápník
105 mg
hořčík
53 mg
fosfor
51 mg
draslík
42 mg
sodík
22 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 fenykl
  • 2 šalotky
  • 70 g rajčatového protlaku ( nepoužívat kečup !)
  • 40 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • špetku cukru
  • 100 ml vody

Postup:

  1. Na oliv.oleji usmažime na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme stejně nakrájeny fenykl a osmažíme dozlatova.
  2. Trošku podlijeme cca 100 ml vody a podusíme do změknuti /asi 5 minut /, přidáme hustý rajčatový protlak, dle potřeby zředíme a ještě chvilku dusime.
  3. Fenykl pustí moc dobrou šťávu, konzistence je asi jako lečo , přidáme špetku cukru a pak už jen osolit a opepřit dle chuti.
  4. Fenykl udělal svojí specif.chuť ale dušením, se zmírní aroma, které někomu vadí.
  5. Příloha žitný chleb nebo rýže, kterou podáváme zvlášť.

  6. Může být jako samostatný pokrm nebo příloha k pečenému, dušenému i grilovanému masu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.