Fenykl dušený v rajčatovém pyré
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 987 KJ
- tuky
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- sacharidy
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 105 mg
- hořčík
- 53 mg
- fosfor
- 51 mg
- draslík
- 42 mg
- sodík
- 22 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 fenykl
- 2 šalotky
- 70 g rajčatového protlaku ( nepoužívat kečup !)
- 40 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- špetku cukru
- 100 ml vody
Postup:
- Na oliv.oleji usmažime na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme stejně nakrájeny fenykl a osmažíme dozlatova.
- Trošku podlijeme cca 100 ml vody a podusíme do změknuti /asi 5 minut /, přidáme hustý rajčatový protlak, dle potřeby zředíme a ještě chvilku dusime.
- Fenykl pustí moc dobrou šťávu, konzistence je asi jako lečo , přidáme špetku cukru a pak už jen osolit a opepřit dle chuti.
- Fenykl udělal svojí specif.chuť ale dušením, se zmírní aroma, které někomu vadí.
-
Příloha žitný chleb nebo rýže, kterou podáváme zvlášť.
- Může být jako samostatný pokrm nebo příloha k pečenému, dušenému i grilovanému masu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šunkofleky
Ceasar salát
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Kuře na citronech s tarhoňou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.