Závin s hruškou

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Bleskově ke kávě ...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1119 KJ
sacharidy
27 g
tuky
15 g
cukry
8 g
bílkovina
4 g
lepek
1 g
draslík
42 mg
fosfor
38 mg
cholesterol
32 mg
vápník
11 mg
sodík
10 mg
hořčík
6 mg

Ingredience

  • 200 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 hruška
  • 5 g brusinek ( čerstvé )
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 g lískových oříšků ( na ozdobu )
  • 10 g moučkového cukru

Postup:

  1. Volá kamarádka, že přijde na kafčo a já zrovna nic nepekla. Otevřu ledničku a je tam listové těsto, vajíčko a pár čerstvých brusinek. Na stole na misce se smějí hrušky - vyřešeno, cukr se doma najde vždy.

  2. Zapneme troubu na 200 ° C .
  3. Na listové těsto poklademe plátky oloupané a vyjadřincované hrušky - stačila jedna.
  4. Na ní poházíme látky rozkrájených čerstvých brusinek ( klikva) ale když nejsou použijeme sušené švestky nebo rozinky.
  5. Posypeme vanilkovým cukrem.
  6. Jelikož máme dost času, můžeme si pohrát a těsto po okrajích nařežeme na proužky a střídavě překládáme přes náplň (nebo jen těsto přehneme z obou stran).
  7. Vršek potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme strouhanými lískovými oříšky.
  8. Dáme do trouby předem vyhřáté a upečeme dorůžova cca 20 min podle trouby

  9. Necháme vychladnout, nakrájíme,pocukrujeme, dáme na stůl a jdeme přivítat kámošku, která právě zvoní u dveří. Je to rychleji upečené než napsané a zase trochu jiné než obyčejný štrůdl.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.