Závin s hruškou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1119 KJ
- sacharidy
- 27 g
- tuky
- 15 g
- cukry
- 8 g
- bílkovina
- 4 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 42 mg
- fosfor
- 38 mg
- cholesterol
- 32 mg
- vápník
- 11 mg
- sodík
- 10 mg
- hořčík
- 6 mg
Ingredience
- 200 g listového těsta
- 1 vejce
- 1 hruška
- 5 g brusinek ( čerstvé )
- 1 vanilkový cukr
- 5 g lískových oříšků ( na ozdobu )
- 10 g moučkového cukru
Postup:
-
Volá kamarádka, že přijde na kafčo a já zrovna nic nepekla. Otevřu ledničku a je tam listové těsto, vajíčko a pár čerstvých brusinek. Na stole na misce se smějí hrušky - vyřešeno, cukr se doma najde vždy.
- Zapneme troubu na 200 ° C .
- Na listové těsto poklademe plátky oloupané a vyjadřincované hrušky - stačila jedna.
- Na ní poházíme látky rozkrájených čerstvých brusinek ( klikva) ale když nejsou použijeme sušené švestky nebo rozinky.
- Posypeme vanilkovým cukrem.
- Jelikož máme dost času, můžeme si pohrát a těsto po okrajích nařežeme na proužky a střídavě překládáme přes náplň (nebo jen těsto přehneme z obou stran).
- Vršek potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme strouhanými lískovými oříšky.
-
Dáme do trouby předem vyhřáté a upečeme dorůžova cca 20 min podle trouby
- Necháme vychladnout, nakrájíme,pocukrujeme, dáme na stůl a jdeme přivítat kámošku, která právě zvoní u dveří. Je to rychleji upečené než napsané a zase trochu jiné než obyčejný štrůdl.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.