Česnekové papriky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2000 KJ
- tuky
- 49 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 5 g
- draslík
- 1,402 g
- vláknina
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 427 mg
- vápník
- 119 mg
- hořčík
- 90 mg
- cholesterol
- 45 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- sodík
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 4 bílé papriky
- 5 stroužků česneku
- 100 g ( 2 plné lžíce) sádla
- trochu soli
Postup:
- Papriky nejprve zbavíme jadřinců a pak opláchneme, potřebujeme aby byly vlhké i uvnitř.
- Osolíme je uvnitř i na povrchu.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, plátky ze 4 stroužků vložíme do paprik a z 1 necháme stranou.
- Na rozpálenou pánev dáme polovinu sádla a když se rozpustí vložíme papriky, podlijeme 1 lžící vody a přiklopíme.
- Papriky v páře změknou a začnou se opékat, odklopené opečeme do světle hnědé barvy z obou stran.
-
Přidáme zbytek sádla, česneku a odstavíme, aby se česnek nespálil. Dodělá se jen v horkém sádle.
-
Podáváme ihned s obyčejným rohlíkem, který namáčíme do úžasného sosíku .
-
Poznámka:
- Recept jsem dostala před více než 30 lety od kamarádky a vždy jsem překvapená, že tuhle dobrotu někdo nezná. Když dělám více paprik peču je na v pekáči v troubě, trvá to trochu déle ale ta vůně většinou přiláká další jedlíky. Jednoduché, voňavé a moc dobré papriky chutnaly kupodivu i odpůrcům paprik.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Omáčka Alfredo
Tataki z tuňáka
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.