Babiččin štrůdl
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3101 KJ
- sacharidy
- 114 g
- cukry
- 36 g
- bílkovina
- 19 g
- tuky
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,742 g
- fosfor
- 1,112 g
- lepek
- 1 g
- hořčík
- 441 mg
- vápník
- 315 mg
- sodík
- 107 mg
- cholesterol
- 23 mg
- mangan
- 11 mg
- železo
- 10 mg
- zinek
- 10 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky cukru
- 1 droždí
- 1 sklenka mléka
- 1 vejce
- 1 hera
- Špetka soli
- 150 g vlašských ořechů
- 3 jablka
- 1 vanilkový cukr
- Trochu moučkového cukru
- Trochu skořice
- Hrst strouhanky
- 250 g meruněk kompotovaných
- 100 g moučkového cukru
- 200 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- Trochu cukru (na posypání)
Na těsto
Náplň jablečná
Náplň tvarohovo-meruňková
Postup:
- Připravíme si těsto:
- Do mouky podrobíme droždí
- Vejce klepneme do mléka
- Heru nastrouháme do mouky
- Přidáme 2 lžičky cukru
- Špetku soli
- Vse důkladně zamícháme a necháme hodinu kynout
- Náplň jablečná
- Nastrouháme jablíčka a poklademe na vyválené těsto
- Ořechy nasekáme na hrubo a nasypeme na jablka
- Přidáme vanilkový cukr, moučkový, skořici a trochu strouhanky
- Náplň tvarohovo-meruňková
- Do misky si dáme tvaroh
- Meruňkový kompot si nakrájíme na menší kousíčky a přidáme do tvarohu
- Přidáme cukr moučkový a vanilkový a potřeme placku náplní
- Z vykynutého těsta uděláme dvě placky. Obě naplníme náplní, zamotáme a potřeme rozšlehaným žloutkem.
- Dáme do trouby na 45 minut při 180 stupních. Posypeme cukříkem a v několika málo okamžicích zmizí :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Bramborová polévka s houbami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.