Babiččin štrůdl

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 60 minut
Vaření: 45 minut
Celkově: 65 minut
Dva druhy klasického štrůdlu, připravíme si s náplní jablečnou a tvarohovo-meruňkovou.
Babiččin štrůdl - tvarohovo meruňkový

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3101 KJ
sacharidy
114 g
cukry
36 g
bílkovina
19 g
tuky
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,742 g
fosfor
1,112 g
lepek
1 g
hořčík
441 mg
vápník
315 mg
sodík
107 mg
cholesterol
23 mg
mangan
11 mg
železo
10 mg
zinek
10 mg
měď
3 mg

Ingredience

    Na těsto

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 droždí
  • 1 sklenka mléka
  • 1 vejce
  • 1 hera
  • Špetka soli
  • Náplň jablečná

  • 150 g vlašských ořechů
  • 3 jablka
  • 1 vanilkový cukr
  • Trochu moučkového cukru
  • Trochu skořice
  • Hrst strouhanky
  • Náplň tvarohovo-meruňková

  • 250 g meruněk kompotovaných
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • Trochu cukru (na posypání)

Postup:

  1. Připravíme si těsto:
    1. Do mouky podrobíme droždí
    2. Vejce klepneme do mléka
    3. Heru nastrouháme do mouky
    4. Přidáme 2 lžičky cukru
    5. Špetku soli
    6. Vse důkladně zamícháme a necháme hodinu kynout
  2. Náplň jablečná
    1. Nastrouháme jablíčka a poklademe na vyválené těsto
    2. Ořechy nasekáme na hrubo a nasypeme na jablka
    3. Přidáme vanilkový cukr, moučkový, skořici a trochu strouhanky
  3. Náplň tvarohovo-meruňková
    1. Do misky si dáme tvaroh
    2. Meruňkový kompot si nakrájíme na menší kousíčky a přidáme do tvarohu
    3. Přidáme cukr moučkový a vanilkový a potřeme placku náplní
  4. Z vykynutého těsta uděláme dvě placky. Obě naplníme náplní, zamotáme a potřeme rozšlehaným žloutkem.
  5. Dáme do trouby na 45 minut při 180 stupních. Posypeme cukříkem a v několika málo okamžicích zmizí :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.