Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3467 KJ
- tuky
- 75 g
- bílkovina
- 31 g
- nasycené mastné kyseliny
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 7 g
- sůl
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 530 mg
- vápník
- 270 mg
- fosfor
- 232 mg
- cholesterol
- 120 mg
- hořčík
- 107 mg
- sodík
- 10 mg
- železo
- 7 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 150 g lososovitého pstruha
- 100 g zelených lusků
- 50 g másla
- 10 g dýňových semínek
- 2 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička bylinkové soli
- pepř
- sůl
Postup:
- Pstruha nasolíme bylinkovou solí a necháme 5 minut odpočnout.
- Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje a 30 g másla.
- Položíme filet kůží dolů a smažíme do zlatova cca 4 - 5 minut, otočíme, přihodíme dýňová semínka a smažíme cca 2 - 3 minuty. Pozor ať filet není vysušený.
- V ten samý okamžik dáme na druhou pánev 1 lžíci oleje a 20 g másla. Rozehřejeme a přidáme zelené lusky.
- Rozetřeme česnek se solí, přidáme k luskům a opepříme.
- Vše bychom měli sundávat z plotny ve stejný čas. Pak už jenom naservírujeme a pochutnáme si na zdravém jídle. Kdo chce, může pokapat citronem, ale nepřebijte výbornou chuť této ryby.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.