Pstruh lososovitý se zelenými fazolkami

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 5 minut
Vaření: 13 minut
Rybu minimálně 2 x týdně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3467 KJ
tuky
75 g
bílkovina
31 g
nasycené mastné kyseliny
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
7 g
sůl
7 g
vláknina
3 g
cukry
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
530 mg
vápník
270 mg
fosfor
232 mg
cholesterol
120 mg
hořčík
107 mg
sodík
10 mg
železo
7 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g lososovitého pstruha
  • 100 g zelených lusků
  • 50 g másla
  • 10 g dýňových semínek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička bylinkové soli
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Pstruha nasolíme bylinkovou solí a necháme 5 minut odpočnout.
  2. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje a 30 g másla.
  3. Položíme filet kůží dolů a smažíme do zlatova cca 4 - 5 minut, otočíme, přihodíme dýňová semínka a smažíme cca 2 - 3 minuty. Pozor ať filet není vysušený.
  4. V ten samý okamžik dáme na druhou pánev 1 lžíci oleje a 20 g másla. Rozehřejeme a přidáme zelené lusky.
  5. Rozetřeme česnek se solí, přidáme k luskům a opepříme.
  6. Vše bychom měli sundávat z plotny ve stejný čas. Pak už jenom naservírujeme a pochutnáme si na zdravém jídle. Kdo chce, může pokapat citronem, ale nepřebijte výbornou chuť této ryby.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.