Marinovaný bůček s bramborovou kaší

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 100 minut
To co je nezdravé je tak dobré :)...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4728 KJ
tuky
107 g
mononenasycené mastné kyseliny
44 g
bílkovina
33 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
polynenasycené mastné kyseliny
19 g
sacharidy
5 g
sůl
4 g
draslík
1,521 g
fosfor
805 mg
vápník
567 mg
hořčík
312 mg
sodík
259 mg
cholesterol
162 mg
železo
27 mg
mangan
7 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřového boku (bůček)
  • 10 stroužků česneku
  • 5 g červené papriky (mleté pálivé)
  • 20 g červené papriky (mleté sladké)
  • 20 g soli
  • 100 ml oleje
  • 5 g pepře
  • 5 g celého pepře (10 kuliček)

Postup:

  1. Vepřové maso dáme do hrnce s vodou (aby maso bylo potopené).
  2. Přihodíme do vody česnek, sůl, celý pepř.
  3. Vaříme do polomněka cca 60 minut, vyndáme a necháme vystydnout.
  4. Do oleje přidáme sladkou, pálivou papriku a touto směsí potřeme maso.
  5. Dáme do misky, uzavřeme a dáme přes noc do lednice.
  6. Druhý den maso dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme do měkka cca 40 minut.
  7. Podáváme s bramborovou kaší a dobře vychlazeným pivkem. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.