Marinovaný bůček s bramborovou kaší
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4728 KJ
- tuky
- 107 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 44 g
- bílkovina
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- sacharidy
- 5 g
- sůl
- 4 g
- draslík
- 1,521 g
- fosfor
- 805 mg
- vápník
- 567 mg
- hořčík
- 312 mg
- sodík
- 259 mg
- cholesterol
- 162 mg
- železo
- 27 mg
- mangan
- 7 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřového boku (bůček)
- 10 stroužků česneku
- 5 g červené papriky (mleté pálivé)
- 20 g červené papriky (mleté sladké)
- 20 g soli
- 100 ml oleje
- 5 g pepře
- 5 g celého pepře (10 kuliček)
Postup:
- Vepřové maso dáme do hrnce s vodou (aby maso bylo potopené).
- Přihodíme do vody česnek, sůl, celý pepř.
- Vaříme do polomněka cca 60 minut, vyndáme a necháme vystydnout.
- Do oleje přidáme sladkou, pálivou papriku a touto směsí potřeme maso.
- Dáme do misky, uzavřeme a dáme přes noc do lednice.
- Druhý den maso dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme do měkka cca 40 minut.
- Podáváme s bramborovou kaší a dobře vychlazeným pivkem. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.