Szegedinský sojový guláš
Zdeňka V.Složení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1350 KJ
- bílkovina
- 32 g
- sacharidy
- 21 g
- vláknina
- 12 g
- cukry
- 10 g
- tuky
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sodík
- 252 mg
- draslík
- 165 mg
- vápník
- 118 mg
- fosfor
- 63 mg
- hořčík
- 53 mg
- cholesterol
- 21 mg
- železo
- 9 mg
Ingredience
- 250 g sojového masa
- 250 g kysaného zelí
- 3 ks cibule
- 3 lžíce másla( nebo GHÍ)
- 1/2 lžíce mleté papriky
- mletý kmín
- sůl
- 12 g zeleninového bujón (NATURAL bez glutamátu , 1 kostka)
- 1/2 lžičky Thajského kari
- 1 lžíce solamylu (nebo rýžová mouka na zahuštění)
Postup:
- Sojové maso vaříme cca 15 minut s bujónem a kari.
- Na pánvi, nebo v kastrolku orestujeme na másle , nebo GHÍ cibuli.
- Přidáme vymačkané kysané zelí
- podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme až je měkké.
- Potom přidáme uvařené a vymačkané sojové maso a chvíli povaříme.
- Nakonec zahustíme solamylem, nebo rýžovou moukou
- Můžeme zjemnit moukou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí Cordon bleu
Znojemská hovězí pečeně
Hřejivá veganská dýňová polévka
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.