Filet z lososovitého pstruha a kytičkový salát
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3644 KJ
- tuky
- 81 g
- bílkovina
- 30 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 5 g
- sůl
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- cholesterol
- 36 mg
- sodík
- 2 mg
- draslík
- 1 mg
- fosfor
- 1 mg
- vápník
- 1 mg
Ingredience
- 300 g lososovitého pstruha (2 filety)
- 250 g mix listových salátů (s kytičkami)
- 10 g bylinkové soli
- 10 g dýňových semínek
- 2 lžíce oleje
- 30 g másla
- 1/2 citronu
- 100 ml oleje
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička citronové šťávy
nálev do salátu
Postup:
- Nejdříve si osolíme filety a pokapeme citronovou šťávou.
- Necháme cca 30 minut odpočnout.
- Na rozehřátý olej položíme filet kůží dolů a pečeme do zlatova.
- Jakmile filet otočíme, přidáme máslo a dýňové semínka.
- Druhou stranu děláme jen cca 1 minutu.
- Mezitím jsme připravili zálivku tak, že jsme všechny ingredience dali dohromady a vyšlehali v hladkou zálivku.
- Salát omyjeme, necháme okapat, přidáme semínka a zalijeme zálivkou.
- Přidáme opečený filet a můžeme si pochutnat na velmi lehké večeři. Doporučuji polosladké růžové víno.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Köttbullar - švédské masové kuličky
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Klasický sladký rohlík
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.