Filet z kapra s grilovanou zeleninou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
Vynikající filet z kapra - Nemusí být jen losos

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2187 KJ
tuky
38 g
bílkovina
29 g
sacharidy
13 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
sůl
7 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
draslík
794 mg
fosfor
493 mg
cholesterol
145 mg
vápník
91 mg
sodík
65 mg
hořčík
55 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 300 g kapra (filet)
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 1 lžíce rybího koření
  • 1 lžíce grilovacího koření na zeleninu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 30 g másla
  • 100 g kapie
  • 100 g cherry rajčata
  • 100 g cukety
  • svazek jarní cibulky

Postup:

  1. Rozetřeme si česnek s bylinkovou solí, potřeme filety a posypeme kořením na ryby.
  2. Necháme chvíli odpočnout, cca 30 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme na kousky veškerou zeleninu, posypeme a promícháme.
  4. Na rozehřátou pánev dáme 2 lžíce oleje a položíme filet kůží dolů.
  5. Pečeme pomalu do zlatova.
  6. Po cca 8 minutách filet obrátíme, přidáme máslo a pečeme již cca 2 minuty.
  7. Nakrájenou zeleninu dáme na rozehřátou pánev s jednou lžíci oleje a restujeme cca 5 minut.
  8. Zeleninu dáme grilovat po půlce času pečení kapra, aby jsme mohli ihned podávat.
  9. Na talíři nemusí být jen losos !!! Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.