Cizrnová korma s květákem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1732 KJ
- sacharidy
- 43 g
- tuky
- 18 g
- vláknina
- 17 g
- bílkovina
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 1,734 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 366 mg
- vápník
- 225 mg
- hořčík
- 193 mg
- mangan
- 39 mg
- železo
- 26 mg
- sodík
- 19 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 květák
- 400 g sterilované cizrny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce máku
- 2 lžíce koriandru ( drcený )
- 8 ks hřebíčku
- 8 tobolek kardamomu
- 1/2 lžíce kurkumy
- 1 lžíce skořice
- 3 lžíce přepuštěného másla
- trocha čerstvého koriandru ( k podávání )
Postup:
- Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou , druhou cibuli a všechno koření, mák, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu.
- Kardamom a hřebíček podrtíme v hmoždíři nebo použijeme 1/4 lžičky mletého a přidáme do pasty.
- Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou cibuli, přidáme kurkumu a necháme rozvonět .
- Přidáme všechnu rozmixovanou pastu a krátce orestujeme.
- Vložíme omytý květák rozebraný na růžičky, zcezenou cizrnu a promícháme, aby se vše obalilo kořením.
- Podlijeme vodou, tak aby vše bylo ponořené a vaříme do zhoustnutí.
-
Podáváme posypané čerstvým koriandrem a jako příloha se ještě zvlášť podává rýže.
-
V receptu není uvedená sůl ale mírně jsem již hotové přisolila.
- Během celého vaření se všude linula úžasná vůně. Korma se podává i k pečenému kuřeti ale na téhle úpravě si určitě pochutnají nejen vegetariáni.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Omáčka Alfredo
Fazolová polévka s klobáskou
Bramborové šišky s mákem
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.