Cizrnová korma s květákem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
objevte indickou kuchyni

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1732 KJ
sacharidy
43 g
tuky
18 g
vláknina
17 g
bílkovina
17 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
4 g
draslík
1,734 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
366 mg
vápník
225 mg
hořčík
193 mg
mangan
39 mg
železo
26 mg
sodík
19 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 květák
  • 400 g sterilované cizrny
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce máku
  • 2 lžíce koriandru ( drcený )
  • 8 ks hřebíčku
  • 8 tobolek kardamomu
  • 1/2 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce skořice
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • trocha čerstvého koriandru ( k podávání )

Postup:

  1. Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou , druhou cibuli a všechno koření, mák, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu.
  2. Kardamom a hřebíček podrtíme v hmoždíři nebo použijeme 1/4 lžičky mletého a přidáme do pasty.
  3. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou cibuli, přidáme kurkumu a necháme rozvonět .
  4. Přidáme všechnu rozmixovanou pastu a krátce orestujeme.
  5. Vložíme omytý květák rozebraný na růžičky, zcezenou cizrnu a promícháme, aby se vše obalilo kořením.
  6. Podlijeme vodou, tak aby vše bylo ponořené a vaříme do zhoustnutí.
  7. Podáváme posypané čerstvým koriandrem a jako příloha se ještě zvlášť podává rýže.

  8. V receptu není uvedená sůl ale mírně jsem již hotové přisolila.

  9. Během celého vaření se všude linula úžasná vůně. Korma se podává i k pečenému kuřeti ale na téhle úpravě si určitě pochutnají nejen vegetariáni.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.