Kardinálské řezy
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1214 KJ
- sacharidy
- 43 g
- cukry
- 19 g
- tuky
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 163 mg
- cholesterol
- 87 mg
- draslík
- 56 mg
- vápník
- 41 mg
- sodík
- 12 mg
- hořčík
- 10 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 3 bílky
- 100g krupicového cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 3 žloutky
- 50g krupicového cukru
- 80g hladké mouky
- 200 g rybízového džemu ( - nejlépe domácí )
- 210 g smetany ke šlehání ( min. 33% tuku )
- trochu moučkového cukru (na lehký posyp )
na bílkové těsto
na piškotové těsto
na dohotovení
Postup:
- Plech vyložíme papírem na pečení ( po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5cm na šířku prstu,nebo papír na pečení po délce poskládáme do harmoniky, aby se proužky zvýraznily MŘÍŽKY .
- Vyšleháme bílky se solí do pěny, přidáme cukr a ušleháme hustý pevný sníh.
- V druhé míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do husté bílé pěny a lehce vmícháme mouku.
- Pomocí cukrářských sáčků ( nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve polovinou sněhového těsta první 4 pruhy - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh.
- Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, kterého nastříkáme opět polovinu do 3 vzniklých mezer.
-
Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto.
- Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut.
- Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovým džemem.
-
Na spodní díl navrstvíme ušlehanou šlehačku a vrchní díl na ni lehce přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme vroubkovým nožem napříč na řezy.
- V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
- Přílohy
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.