Bratislavské vepřové kostky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3591 KJ
- tuky
- 69 g
- bílkovina
- 40 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- sacharidy
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 677 mg
- sodík
- 226 mg
- vápník
- 136 mg
- cholesterol
- 116 mg
- hořčík
- 88 mg
- fosfor
- 80 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové plece
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 150 g celeru (plátek)
- 2 lžíce oleje
- 30 g špeku
- 70 g rajčatového protlaku
- 100 ml smetany
- 25 g okurky (nakládané)
- 1 lžíci mraženého hrášku
- 1/2 citronu (šťávu)
- 200 ml vývaru
- sůl
- pepř
- 200 g klobásy( nemusí být)
Postup:
- Na olej dáme kostičky špeku a když se začne škvařit přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme.
- Vložíme na kostky nakrájené opepřené maso.
- Necháme ze všech stran zatáhnout, přidáme rajčatový protlak,promícháme, podlijeme vývarem a osolíme (pokud použijeme bujón solit nemusíme). Přidáme nadrobno nasekanou mrkev i celer a dusíme do měkka. Cibule a zelenina omáčku dostatečně zahustí.
- Když je maso měkké, přidáme smetanu, nasekanou okurku, hrášek a ještě krátce povaříme.
- Podle chuti dosolíme a zakápneme citronovou šťávou.
- Je-li omáčka málo hustá přidáme kousek studeného másla.
-
Základní omáčku můžeme ještě vylepšit vložením několika koleček maďarské klobásy.
- Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Ovesné svačinové placičky
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.