Bratislavské vepřové kostky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
z receptů po babičce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3591 KJ
tuky
69 g
bílkovina
40 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
sacharidy
15 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
sůl
3 g
cukry
3 g
draslík
677 mg
sodík
226 mg
vápník
136 mg
cholesterol
116 mg
hořčík
88 mg
fosfor
80 mg
železo
6 mg
zinek
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 150 g celeru (plátek)
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g špeku
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 100 ml smetany
  • 25 g okurky (nakládané)
  • 1 lžíci mraženého hrášku
  • 1/2 citronu (šťávu)
  • 200 ml vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 200 g klobásy( nemusí být)

Postup:

  1. Na olej dáme kostičky špeku a když se začne škvařit přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme.
  2. Vložíme na kostky nakrájené opepřené maso.
  3. Necháme ze všech stran zatáhnout, přidáme rajčatový protlak,promícháme, podlijeme vývarem a osolíme (pokud použijeme bujón solit nemusíme). Přidáme nadrobno nasekanou mrkev i celer a dusíme do měkka. Cibule a zelenina omáčku dostatečně zahustí.
  4. Když je maso měkké, přidáme smetanu, nasekanou okurku, hrášek a ještě krátce povaříme.
  5. Podle chuti dosolíme a zakápneme citronovou šťávou.
  6. Je-li omáčka málo hustá přidáme kousek studeného másla.
  7. Základní omáčku můžeme ještě vylepšit vložením několika koleček maďarské klobásy.

  8. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.