Kyselá polévka s masovými knedlíky.
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1158 KJ
- tuky
- 21 g
- bílkovina
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sacharidy
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 192 mg
- cholesterol
- 48 mg
- vápník
- 34 mg
- fosfor
- 21 mg
- hořčík
- 14 mg
- sodík
- 5 mg
Ingredience
- 300 g vepřového masa
- 250 g rajčat (zralých)
- 1 cibuli
- 5 g houby jidášovo ucho ( není nutné)
- 5 g shitake houby
- 2 naťové cibulky
- čerstvý koriandr
- 1 citron
- 1 lžičku rybí omáčky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžičku sezamového oleje
- 1 lžičku chilli oleje
- 1 chilli papričku
Postup:
- Nejprve namočíme houby do horké vody ( hodně zvětší objem a změknou)- kdo je nemá rád nemusí použít.
- Vepřové maso umeleme nebo můžete koupit mleté.
- Polovinu cibule nasekáme najemno a polovinu nakrájíme na měsíčky.
- Do hlubší misky dáme maso, jemně nasekanou cibuli, nasekané stonky koriandru a lístky necháme k podávání, nasekané nebo namleté houby, přidáme 1-2 lžíce rybí omáčky místo soli, pepř a vše promícháme.
- Necháme asi 10 minut stát a zatím si spaříme a oloupeme rajčata ( nemusí se loupat ale já to mám radši), nakrájíme je na měsíčky.
- Ve Wok pánvi nebo hrnci na oleji zpěníme měsíčky cibule, když zesklovatí přidáme rajčata, orestujeme, zalijeme vodou a necháme vařit.
- Z odleželého masa uděláme knedlíčky (cca 20 ks) a vložíme je do polévky - hotové vyplavou nahoru.
- Přidáme nakrájenou nať cibulky , lístky koriandru, šťávu z poloviny citronu, zakápneme sezamovým a chilli olejem.
- Místo soli dochutíme rybí omáčkou 2-3 lžíce .
-
K podávání dáme do mističky nebo na malý talířek nasekanou chilli papričku a druhou polovinu citronu nakrájenou na měsíčky, aby si každý mohl dát podle chuti.
- Ačkoli v názvu je "kyselá", polévka je výborná a vůbec kyselá není . V době kdy nemají rajčata výraznou chuť lze použít sekaná konzervovaná.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Chléb naan
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.