Kuřecí nudlová kari polévka

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
vietnamská kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1308 KJ
sacharidy
41 g
bílkovina
16 g
tuky
9 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
421 mg
fosfor
99 mg
vápník
46 mg
hořčík
32 mg
cholesterol
26 mg
sodík
24 mg
mangan
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 litr silného kuřecího vývaru
  • 1 kuřecí prsa
  • 3 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g zázvoru (čerstvého )
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíci rýžového octa
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • 100 g rýžových nudlí ( tenkých )
  • k podávání

  • 1 červenou cibuli
  • svazek jarní cibulky ( zelená část )
  • čerstvý koriandr
  • 1 citron ( limetka )
  • 1 chilli papričku

Postup:

  1. V rozehřáté Wok pánvi nebo hrnci na oleji necháme rozvonět nasekaný zázvor a česnek. Přidáme kari pastu, promícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Promícháváme, necháme maso zatáhnout a podlijeme vývarem. Při mírném varu vaříme 10 minut, přidáme ocet, cukr, kokosové mléko. Dochutíme rybí omáčkou, kterou používáme místo soli a ještě převaříme.
  2. Po dobu vaření polévky si připravíme nudle, které dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme přikryté cca 2-3 minuty stát.

  3. Podáváme v miskách,do kterých dáme nejprve scezené nudle, zalijeme horkou polévkou a přidáme tenká půlkolečka cibule, natrhaný koriandr a nasekanou cibulovou nať.
  4. Zvlášť na talířku podáváme chilli papričku a měsíčky limetky k dochucení.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.