Kuřecí játra se žampiony na víně
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2045 KJ
- tuky
- 31 g
- bílkovina
- 30 g
- sacharidy
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 745 mg
- fosfor
- 431 mg
- draslík
- 399 mg
- sodík
- 120 mg
- vápník
- 115 mg
- hořčík
- 74 mg
- železo
- 13 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g kuřecích jater
- 8 menších žampionů
- 50 ml oleje
- 1 červenou cibuli
- 1 cibuli ( žlutou )
- 100 ml vývaru
- 100 ml vína ( kvalitní )
- 2 lžičky balsamica ( krémové )
- 1 lžičku třtinového cukru
- sůl
- pepř
- chilli
Postup:
- Očištěná játra spaříme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- Na pánvi rozpálíme olej, kousky jater prudce orestujeme a vyndáme je na talíř.
- Do oleje dáme nahrubo nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme žampiony, nakrájené na čtvrtky.
-
Krátce orestujeme, vrátíme játra , podlijeme vínem ( můžeme použít bílé, já jsem dala sherry), vývarem, přidáme balsamico a krátce podusíme. Na závěr dochutíme solí, chilli, pepřem a trochou cukru.
- Podáváme s rösti, americkými bramborami nebo hranolky a zeleninovým salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Bavorské vdolečky
Puding z tapioky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.