Sub gum z vepřového masa
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1466 KJ
- tuky
- 22 g
- bílkovina
- 21 g
- sacharidy
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 292 mg
- vápník
- 101 mg
- fosfor
- 59 mg
- cholesterol
- 48 mg
- hořčík
- 48 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g vepřové krkovičky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 pórek
- 50 g celeru
- 100 g hlávkového zelí
- 2 rajčata
- 250 ml vývaru
- 1 lžíci solamylu
- 1/2 lžíce cukru ( moučkového )
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžičku zázvoru ( mletého )
- 1 lžičku soli ( podle chuti)
- pepř
Postup:
- Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kostky.
- Na rozehřátý olej ve Wok nebo jiné hluboké pánvi dáme maso, opečeme ho ze všech stran a trošku osolíme.
- Do misky si připravíme zeleninu, dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, zelí nastrouháme nebo nakrájíme na proužky a očištěný celer na drobné kostičky.
- Rajčata spaříme a oloupeme.
- Do pánve k masu přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vývarem ( pokud nemáme v zásobě můžeme použít masový sypký, rozmíchaný v teplé vodě) a při snížené teplotě dusíme 20 minut.
-
Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme ke směsi v pánvi. Dusíme ještě 5 minut a zahustíme . V trošce vody rozmícháme solamyl a cukr, přidáme ocet i zázvor, promícháme a vlijeme do pánve. Krátce necháme přejít var. Podle chuti přisolíme a opepříme.
- Podáváme s uvařenou rýží, do které můžeme přidat spařený hrášek, posypané mandlovými lupínky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Celozrnné ořechové wafle
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Cheesecake
Dýňový krém
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.