Sub gum z vepřového masa

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Holandská kuchyně.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1466 KJ
tuky
22 g
bílkovina
21 g
sacharidy
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
292 mg
vápník
101 mg
fosfor
59 mg
cholesterol
48 mg
hořčík
48 mg
sodík
21 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g vepřové krkovičky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 50 g celeru
  • 100 g hlávkového zelí
  • 2 rajčata
  • 250 ml vývaru
  • 1 lžíci solamylu
  • 1/2 lžíce cukru ( moučkového )
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžičku zázvoru ( mletého )
  • 1 lžičku soli ( podle chuti)
  • pepř

Postup:

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kostky.
  2. Na rozehřátý olej ve Wok nebo jiné hluboké pánvi dáme maso, opečeme ho ze všech stran a trošku osolíme.
  3. Do misky si připravíme zeleninu, dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, zelí nastrouháme nebo nakrájíme na proužky a očištěný celer na drobné kostičky.
  4. Rajčata spaříme a oloupeme.
  5. Do pánve k masu přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vývarem ( pokud nemáme v zásobě můžeme použít masový sypký, rozmíchaný v teplé vodě) a při snížené teplotě dusíme 20 minut.
  6. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme ke směsi v pánvi. Dusíme ještě 5 minut a zahustíme . V trošce vody rozmícháme solamyl a cukr, přidáme ocet i zázvor, promícháme a vlijeme do pánve. Krátce necháme přejít var. Podle chuti přisolíme a opepříme.

  7. Podáváme s uvařenou rýží, do které můžeme přidat spařený hrášek, posypané mandlovými lupínky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.