Vepřové závitky v čínském zelí
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 583 KJ
- tuky
- 10 g
- sacharidy
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 193 mg
- fosfor
- 66 mg
- sodík
- 29 mg
- vápník
- 27 mg
- cholesterol
- 16 mg
- hořčík
- 15 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 250 g bůčku ( nebo mletého vepřového masa )
- 125 g rýže (půl hrnku)
- 20 g hub (shitake, jidášovo ucho nebo žampiony)
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 5 g čerstvého zázvoru
- 1 chilli papričku (čerstvou nebo sušenou )
- 3 stonky koriandru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 250 g čínského zelí
- 3 lžíce omáčky hoisin
- 1 lžíci vody
- 1 lžíci slunečnicového oleje
Na balení
Postup:
- Nejprve namočíme sušené houby do teplé vody.
- Uvaříme rýži v rýžovaru nebo jak je kdo zvyklý.
- Umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté.
- Namleté maso dáme do misky, přidáme lžičku sezamového oleje, rybí i sojovou omáčku, rýžový ocet a vše důkladně promícháme.
- Nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme mrkev, nastrouháme asi 1cm zázvoru dle chuti, nasekáme cibulky, koriandr, houby, papričku a prolisujeme česnek.
- Všechny takto připravené suroviny spolu s uvařenou rýží promícháme s masem.
- Z čínského zelí postupně odebereme 10 listů, odřízneme asi 2 cm spodní bílé části, listy spaříme na 2 minuty vřelou vodou a propláchneme studenou.
- Z masové směsi uděláme 10 válečků, které zabalíme do listů zelí a spojem dolů poklademe do olejem vymazaného pekáčku.
- Hoisin omáčku zředíme lžící vody, vidličkou prošleháme a polijeme jednotlivé závitky.
-
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C cca 30 minut.
-
Hotové závitky podáváme s rýží, pečivem nebo jen se salátem a jsou dobré i studené.
- Poznámka: listy nemusíme spařovat ale lépe se s nimi pracuje.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Koláč z krvavých pomerančů
Snídaňová jáhlová kaše
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.