Vepřové závitky v čínském zelí

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
jsou dobré teplé i studené

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
583 KJ
tuky
10 g
sacharidy
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
draslík
193 mg
fosfor
66 mg
sodík
29 mg
vápník
27 mg
cholesterol
16 mg
hořčík
15 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g bůčku ( nebo mletého vepřového masa )
  • 125 g rýže (půl hrnku)
  • 20 g hub (shitake, jidášovo ucho nebo žampiony)
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 1 chilli papričku (čerstvou nebo sušenou )
  • 3 stonky koriandru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • Na balení

  • 250 g čínského zelí
  • 3 lžíce omáčky hoisin
  • 1 lžíci vody
  • 1 lžíci slunečnicového oleje

Postup:

  1. Nejprve namočíme sušené houby do teplé vody.
  2. Uvaříme rýži v rýžovaru nebo jak je kdo zvyklý.
  3. Umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté.
  4. Namleté maso dáme do misky, přidáme lžičku sezamového oleje, rybí i sojovou omáčku, rýžový ocet a vše důkladně promícháme.
  5. Nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme mrkev, nastrouháme asi 1cm zázvoru dle chuti, nasekáme cibulky, koriandr, houby, papričku a prolisujeme česnek.
  6. Všechny takto připravené suroviny spolu s uvařenou rýží promícháme s masem.
  7. Z čínského zelí postupně odebereme 10 listů, odřízneme asi 2 cm spodní bílé části, listy spaříme na 2 minuty vřelou vodou a propláchneme studenou.
  8. Z masové směsi uděláme 10 válečků, které zabalíme do listů zelí a spojem dolů poklademe do olejem vymazaného pekáčku.
  9. Hoisin omáčku zředíme lžící vody, vidličkou prošleháme a polijeme jednotlivé závitky.
  10. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C cca 30 minut.

  11. Hotové závitky podáváme s rýží, pečivem nebo jen se salátem a jsou dobré i studené.

  12. Poznámka: listy nemusíme spařovat ale lépe se s nimi pracuje.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.