Špenátová roláda s mozzarellou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 421 KJ
- sacharidy
- 7 g
- tuky
- 6 g
- bílkovina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 117 mg
- vápník
- 83 mg
- fosfor
- 80 mg
- hořčík
- 42 mg
- cholesterol
- 36 mg
- sodík
- 16 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- 5 lžic mléka
- 1/2 lžičky soli
- pepř
- 1 lžičku celého pepře
- 100 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 80 g čerstvý špenát
- 200 g mozzarelly
Postup:
- Opereme a osušíme listy špenátu, zbavené stopek.
- Do mísy oddělíme žloutky a přidáme k nim olej, mléko, sůl, mletý pepř a lehce metličkou prošleháme.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně vmícháme do žloutků střídavě sníh a mouku.
- Do těsta přidáme špenátové listy, lehce promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem cca 22 x 35 cm ( některé jsou 25 x 30 cm). Upečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova.
- Mezitím nastrouháme nahrubo obě mozzarelly 2 x 100 g.
- Na upečený plát, ze kterého jsme uvolnili papír ihned nasypeme mozzarellu, kuličky růžového pepře.
-
Přesuneme na čistou utěrku a stočíme roládu.
- Smotanou roládu v utěrce necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.