Křehké jablečné řezy
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1351 KJ
- sacharidy
- 39 g
- tuky
- 16 g
- cukry
- 14 g
- bílkovina
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 255 mg
- fosfor
- 66 mg
- hořčík
- 36 mg
- vápník
- 36 mg
- cholesterol
- 8 mg
- sodík
- 7 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 250 g tuku (Iva, Omega)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- 1 lžíci octa
- 120 ml studené vody
- 8 kusů středně velkých jablek
- 2 vanilkové pudinky (s příchutí karamel nebo vanilka)
- 3 vanilkové cukry
- 1 lžíci rumu
- 50 g moučkový cukr( k podávání)
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy spolu s práškem do pečiva, nastrouháme ztužený tuk, přidáme vejce, ocet , vodu a zpracujeme těsto.
- Dno i boky plechu s vysokým okrajem nebo dortovou formu, chceme-li kulatý koláč vyložíme papírem na pečení.
- Těsto rozdělíme na 3 díly, jeden dáme stranou, ze dvou dílů vyválíme plát a vyložíme jím dno i boky plechu nebo dortové formy.
- Nahrubo nastrouhaná jablka promícháme s pudinkovým práškem, 2-3 vanilkovými cukry podle kyselosti jablek a přendáme na těsto do formy.
- Zbylou třetinu těsta rozválíme, přendáme a přitiskneme na povrch jablek.
- Povrch propícháme vidličkou, aby se při pečení těsto nevyboulilo.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C asi 40 minut dorůžova.
- Po vyndání z trouby potřeme upečený povrch rumem.
-
Podáváme vychladlé lehce poprášené moučkovým cukrem .
- Poznámka: Těsto rozválejte přímo na papíru na pečení, ustřiženém podle velikosti plechu i s boky.
- Usnadní to přenášení těsta, které přendáme na plech přímo s papírem.
- Horní díl vyválíme na papír jen na velikost dna formy, překlopíme na jablkovou náplň a stáhneme papír.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.