Gratinované kapustičky s chorizem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2742 KJ
- tuky
- 57 g
- nasycené mastné kyseliny
- 27 g
- bílkovina
- 17 g
- sacharidy
- 16 g
- vláknina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 5,079 g
- cukry
- 5 g
- vápník
- 1,229 g
- sůl
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 783 mg
- hořčík
- 294 mg
- sodík
- 220 mg
- cholesterol
- 91 mg
- železo
- 30 mg
- mangan
- 10 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 250g růžičkové kapusty
- 2 větší brambory
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- 50 g choriza
- 50 g anglické slaniny
- 100 ml smetany
- 1 lžíci nastrouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- hrst petrželky
Postup:
- Kapustičky očistíme, velké přepůlíme a všechny podusíme na 1 lžíci vody v Mvt 4 min/800 W nebo je povaříme klasicky v osolené vodě 10 minut . Povařené ihned přendáme do studené vody, aby si zachovaly barvu a po chvilce scedíme.
- Brambory oškrábeme nebo dobře omyjeme a nakrájíme na plátky.
- CHorizo a slaninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky.
- Do zapékací misky dáme polovinu másla nakrájeného na plátky a na to poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme.
- Na brambory postupně dáme kapustičky, plátky česneku, nakrájené chorizo i slaninu, zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a poklademe plátky zbylého másla.
-
Dáme zapéct do trouby předehřáté na 200° C do růžova asi 20 minut(podle trouby).
-
Podáváme s čerstvou zeleninou posypané nasekanou petrželkou .
- Pro vegetariány lze uzeninu nahradit dvěma vejci rozmíchanými ve smetaně.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Zeleninová rýže
Kuřecí supreme
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.