Gratinované kapustičky s chorizem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
jsou dobré s uzeninou nebo jen s vejci

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2742 KJ
tuky
57 g
nasycené mastné kyseliny
27 g
bílkovina
17 g
sacharidy
16 g
vláknina
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
5,079 g
cukry
5 g
vápník
1,229 g
sůl
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
783 mg
hořčík
294 mg
sodík
220 mg
cholesterol
91 mg
železo
30 mg
mangan
10 mg
zinek
5 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 250g růžičkové kapusty
  • 2 větší brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g másla
  • 50 g choriza
  • 50 g anglické slaniny
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíci nastrouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • hrst petrželky

Postup:

  1. Kapustičky očistíme, velké přepůlíme a všechny podusíme na 1 lžíci vody v Mvt 4 min/800 W nebo je povaříme klasicky v osolené vodě 10 minut . Povařené ihned přendáme do studené vody, aby si zachovaly barvu a po chvilce scedíme.
  2. Brambory oškrábeme nebo dobře omyjeme a nakrájíme na plátky.
  3. CHorizo a slaninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky.
  4. Do zapékací misky dáme polovinu másla nakrájeného na plátky a na to poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme.
  5. Na brambory postupně dáme kapustičky, plátky česneku, nakrájené chorizo i slaninu, zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a poklademe plátky zbylého másla.
  6. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 200° C do růžova asi 20 minut(podle trouby).

  7. Podáváme s čerstvou zeleninou posypané nasekanou petrželkou .

  8. Pro vegetariány lze uzeninu nahradit dvěma vejci rozmíchanými ve smetaně.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.