Marinovaný losos Gravlax
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 865 KJ
- sacharidy
- 25 g
- cukry
- 24 g
- sůl
- 24 g
- bílkovina
- 19 g
- tuky
- 2 g
- vápník
- 221 mg
- hořčík
- 147 mg
- draslík
- 128 mg
- fosfor
- 79 mg
- cholesterol
- 45 mg
- sodík
- 10 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 500 g filet z lososa
- 125 g krystalového cukru
- 125 g soli
- lžičku celého pepře
- 1/2 lžičky koriandru
- 5 g kopru
Postup:
- Lososa zbavíme kůže a pomocí kleštiček nebo pevné pinzety kostí.
- Připravený filet dáme do uzavíratelné misky, posypeme směsí cukru se solí.
- Pžitiskneme a navrch položíme kopr.
- Nadrtíme v hmoždíři zrnka koriandru a pepře a nasypeme je na kopr.
- Misku uzavřeme a uložíme do chladničky.
- Filet každých 12 hodin otočíme a marinujeme 2 až 3 dny . Pokud chceme mít ozdobný tmavší proužek poklademe na posledních 12 hodin filet plátky vařené červené řepy.
- Marinovaného lososa očistíme od soli a krájíme šikmo ostrým dlouhým nožem na co nejtenčí plátky. Podáváme s opečenými krajíčky bílého pečiva potřenými máslem nebo jako obložený talíř se ztraceným vejcem, salátem a citronem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Carpaccio z hovězí svíčkové
Vepřová líčka na víně
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Quinoová bonboniéra
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.