Tandoori kuřecí prsa se sýrovým přelivem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3412 KJ
- tuky
- 61 g
- bílkovina
- 48 g
- nasycené mastné kyseliny
- 33 g
- sacharidy
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- sůl
- 6 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 467 mg
- cholesterol
- 115 mg
- fosfor
- 112 mg
- vápník
- 61 mg
- hořčík
- 35 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g kuřecí prsa
- 70 g sýr ( s modrou plísní )
- 200 ml smetany ( ke šlehání )
- 1 lžička tandoori masala ( koření )
- sůl
- trocha hladký mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 5 g mandlí ( cca 7 ks. )
- 1 cibuli
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 3 středně velké brambory
Postup:
- Nejprve dobře omyjeme brambory, otřeme je papírovou utěrkou, nakrájíme na měsíčky a dáme na suchém, pečícím papírem vyloženém pekáčku do trouby předem vyhřáté na 190°
- Spaříme mandle, oloupeme je, rozpůlíme, opečeme na suché pánvi a vyndáme stranou na talířek.
- Zatím co se pečou brambory dáme na pánev lžíci olivového oleje, lžíci másla a na něm opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky česneku. Nakonec přidáme nakrájenou zelenou nať cibulky promícháme a odstavíme.
- Kuřecí prsa nakrojíme, vytvoříme plátek a lehce přes folii naklepeme.
- Plátky překrojíme na menší části, mírně osolíme, okořeníme tandoori kořením a poprášíme přes sítko hladkou moukou.
- Rozehřejeme druhou pánev, dáme 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla a plátky masa opečeme z každé strany asi 3 minuty.
- Hotové maso vyndáme na talíř a zakryjeme alobalem.
- Výpek slijeme do pánve s cibulkou a na pánev nalijeme smetanu.
- Přidáme na plátky nakrájený sýr a necháme rozpustit .
- Povaříme velmi krátce za stálého míchání, čím déle se vaří tím je omáčka hustší.
- Brambory, které se zatím opekly dorůžova promícháme s opečenou cibulkou a podáváme spolu s plátky masa přelitými sýrovou omáčkou, posypané mandlemi.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.