Kuřecí polévka s kukuřicí
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1004 KJ
- bílkovina
- 24 g
- sacharidy
- 13 g
- tuky
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 601 mg
- fosfor
- 171 mg
- cholesterol
- 134 mg
- hořčík
- 124 mg
- vápník
- 88 mg
- sodík
- 31 mg
- mangan
- 25 mg
- železo
- 17 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 g kuřecí prsa
- 1 ks celé skořice (nemusí být)
- 1 ks kardamomu ( nemusí být )
- 3 lžíce kukuřice (sterilované nebo mražené )
- 5 g houby shitake
- 2 vajíčka ( bílky )
- 1 lžíce solamylu
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička sezamový olej
- pepř
- 1 chilli paprička
- 1 jarní cibulka
- trocha koriandru
Postup:
- Houby namočíme do horké vody.
- Kuřecí prsa dáme do 1,5 litru studené vody, přidáme kousek celé skořice a tobolku kardamomu ale není to nutné .
- Přivedeme k varu, sebereme pěnu s povrchu a snížíme teplotu.
- Necháme mírným varem táhnout cca hodinu až maso změkne a vyndáme ho z polévky.
- Necháme maso vychladnout a pomocí vidličky ho natrháme na tenké nudličky.
- Změklé houby nakrájíme na nudličky.
- Na oleji natrhané nudličky masa a houby orestujeme a vrátíme do vývaru.
- Přidáme kukuřici, 2 lžíce rybí omáčky, která nahrazuje sůl a solamyl rozmíchaný v trošce studené vody.
- Necháme 2 minuty povařit a za stálého míchání přilijeme bílky, které necháme srazit a polévku odstavíme.
- Dle potřeby dochutíme pepřem a rybí omáčkou.
- V misce posypeme polévku nakrájenou natí cibulky a lístky koriandru.
- Kdo má rád přidá chilli.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Dýňový krém
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Piškotový dort s pařížským krémem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.