Pivní chléb
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 838 KJ
- sacharidy
- 37 g
- bílkovina
- 5 g
- tuky
- 2 g
- cukry
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 63 mg
- fosfor
- 57 mg
- hořčík
- 17 mg
- vápník
- 11 mg
- zinek
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 250 ml piva (světlého pokojové teploty)
- 50 ml vody (vlažné)
- 3/4 lžíce soli
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kmínu
- 1 balíček droždí (sušeného)
Postup:
- Z veškerých ingrediencí zpracujeme těsto /ručně nebo v pekárně na program „těsto“/, ze kterého vypracujeme bochníček, který přendáme do moukou vysypané ošatky na chleba.
- Ošatku přikryjeme a necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.
- Vykynutý chléb přendáme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 min při 220 stupních, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 35 min.
- Čerstvě upečený chléb necháme před podáváním zcela vychladnout.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové dušené s mrkví
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Domácí pečená banánová granola
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.