Pivní chléb

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 100 minut
Vaření: 50 minut
Dobrý chléb nemusí být jen ten s kváskem zadělávaný..

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
838 KJ
sacharidy
37 g
bílkovina
5 g
tuky
2 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
63 mg
fosfor
57 mg
hořčík
17 mg
vápník
11 mg
zinek
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml piva (světlého pokojové teploty)
  • 50 ml vody (vlažné)
  • 3/4 lžíce soli
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 balíček droždí (sušeného)

Postup:

  1. Z veškerých ingrediencí zpracujeme těsto /ručně nebo v pekárně na program „těsto“/, ze kterého vypracujeme bochníček, který přendáme do moukou vysypané ošatky na chleba.
  2. Ošatku přikryjeme a necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.
  3. Vykynutý chléb přendáme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 min při 220 stupních, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 35 min.
  4. Čerstvě upečený chléb necháme před podáváním zcela vychladnout.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.