Cuketový makovec
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1357 KJ
- sacharidy
- 50 g
- cukry
- 24 g
- tuky
- 11 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 398 mg
- draslík
- 150 mg
- fosfor
- 41 mg
- hořčík
- 26 mg
- cholesterol
- 16 mg
- sodík
- 6 mg
Ingredience
- 500 g cukety
- 100 g třtinového cukru
- 200 g máku (mletého)
- 100 g bramborového škrobu
- 1 vejce
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilky
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička oleje
- 6 lžiček citrónové šťávy
Postup:
- V míse smícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, vejce, citrónovou šťáv, cukru, mák, vanilku, škrob a prášek do pečiva.
- Těsto vlijeme do koláčové formy o průměru asi 20 cm, kterou jsme vyložily pečícím papírem a pečeme při 180 stupních asi cca 40 minut.
- Vychladlý makovník polijeme citrónovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že do moučkového cukru přidáme olej a citrónovou šťávu a mícháme dohladka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Kuře na citronech s tarhoňou
Domácí pečená banánová granola
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.