Red velvet řezy
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1304 KJ
- sacharidy
- 29 g
- tuky
- 19 g
- cukry
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 36 mg
- fosfor
- 28 mg
- draslík
- 24 mg
- vápník
- 19 mg
- hořčík
- 5 mg
- sodík
- 5 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 250 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 15 g kakaa
- 240 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1,5 lžičky vinného octa
- 1,5 lžičky červené gelové barvy
- 250 g mascarpone
- 250 g sýru Philadelphia
- 300 ml smetany (ke šlehání 40 %)
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
krém
Postup:
- Troubu předehřejeme na 175 ° C a rošt dáme doprostřed trouby.
- Plech vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem.
- Lépe je použít nízký plech nebo 2 malé na 2 korpusy, které se slepí krémem než 1 vysoký.
- Do prosáté mouky vmícháme 15 g prosátého kakaa a půl lžičky soli.
- V jiné míse vyšleháme do pěny 113 g másla, přidáme krupicový cukr a šleháme ještě 3 minuty.
- Přidáme postupně 2 vejce, která vždy důkladně zapracujeme.
- Nakonec přidáme jednu lžičku vanilkového extraktu.
- V podmáslí důkladně rozmícháme půl lžičky červené gelové barvy.
- Obarvené podmáslí a směs mouky postupně zašleháme při nižších otáčkách do máslové pěny.
- Ve skleničce smícháme 1 a půl lžičky octa s 1 lžičkou jedlé sody.
- Vznikne pěna, kterou rychle zamícháme do těsta, ihned přemístíme na připravené plechy a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme přibližně 20–30 minut ( podle trouby, jestliže zapíchnete párátko do středu, musí zůstat po vytažení čisté).
- Korpus necháme na plechu zchladnout 10 minut, pak vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
- Zcela vychladlý korpus zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici.
- Velmi to usnadní následné plnění a potírání krémem.
- Na krém vyšleháme sýr philadelphii s mascarpone, přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr a dokonale zašleháme.
- Šlehačku ušleháme do tuha, v několika dávkách postupně, už ručně a nejlépe stěrkou, ji vmícháme do připravené hmoty.
- Vznikne hustý, ale nadýchaný krém.
- Vychlazený korpus na horní straně seřízneme, aby vznikla rovná plocha, odříznuté kousky prsty rozdrobíme a odložíme stranou na závěrečné ozdobení.
- Na podložku nebo podnos dáme polovinu korpusu,potřeme krémem, zakryjeme druhou polovinou a potřeme krémem, uhladíme a posypeme připravenými drobečky.
-
Zbylým krémem můžeme řezy dozdobit podle fantazie .
- Popis vypadá složitě ale věřte, že až ochutnáte na tu práci zapomenete.
- Na dort je potřeba dvojnásobek surovin a upéct 4 korpusy.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Gratinovaná brokolice se sýrem
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Kulajda
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.