Red velvet řezy

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 20
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 40 minut
červený samet

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1304 KJ
sacharidy
29 g
tuky
19 g
cukry
18 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
cholesterol
36 mg
fosfor
28 mg
draslík
24 mg
vápník
19 mg
hořčík
5 mg
sodík
5 mg

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 250 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 15 g kakaa
  • 240 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžičky vinného octa
  • 1,5 lžičky červené gelové barvy
  • krém

  • 250 g mascarpone
  • 250 g sýru Philadelphia
  • 300 ml smetany (ke šlehání 40 %)
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 175 ° C a rošt dáme doprostřed trouby.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem.
  3. Lépe je použít nízký plech nebo 2 malé na 2 korpusy, které se slepí krémem než 1 vysoký.
  4. Do prosáté mouky vmícháme 15 g prosátého kakaa a půl lžičky soli.
  5. V jiné míse vyšleháme do pěny 113 g másla, přidáme krupicový cukr a šleháme ještě 3 minuty.
  6. Přidáme postupně 2 vejce, která vždy důkladně zapracujeme.
  7. Nakonec přidáme jednu lžičku vanilkového extraktu.
  8. V podmáslí důkladně rozmícháme půl lžičky červené gelové barvy.
  9. Obarvené podmáslí a směs mouky postupně zašleháme při nižších otáčkách do máslové pěny.
  10. Ve skleničce smícháme 1 a půl lžičky octa s 1 lžičkou jedlé sody.
  11. Vznikne pěna, kterou rychle zamícháme do těsta, ihned přemístíme na připravené plechy a vložíme do předehřáté trouby.
  12. Pečeme přibližně 20–30 minut ( podle trouby, jestliže zapíchnete párátko do středu, musí zůstat po vytažení čisté).
  13. Korpus necháme na plechu zchladnout 10 minut, pak vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
  14. Zcela vychladlý korpus zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici.
  15. Velmi to usnadní následné plnění a potírání krémem.
  16. Na krém vyšleháme sýr philadelphii s mascarpone, přidáme vanilkový extrakt, moučkový cukr a dokonale zašleháme.
  17. Šlehačku ušleháme do tuha, v několika dávkách postupně, už ručně a nejlépe stěrkou, ji vmícháme do připravené hmoty.
  18. Vznikne hustý, ale nadýchaný krém.
  19. Vychlazený korpus na horní straně seřízneme, aby vznikla rovná plocha, odříznuté kousky prsty rozdrobíme a odložíme stranou na závěrečné ozdobení.
  20. Na podložku nebo podnos dáme polovinu korpusu,potřeme krémem, zakryjeme druhou polovinou a potřeme krémem, uhladíme a posypeme připravenými drobečky.
  21. Zbylým krémem můžeme řezy dozdobit podle fantazie .

  22. Popis vypadá složitě ale věřte, že až ochutnáte na tu práci zapomenete.
  23. Na dort je potřeba dvojnásobek surovin a upéct 4 korpusy.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.