Podmáslanka s houbami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2299 KJ
- sacharidy
- 35 g
- tuky
- 32 g
- vláknina
- 29 g
- bílkovina
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- cukry
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 252 mg
- cholesterol
- 134 mg
- fosfor
- 121 mg
- draslík
- 121 mg
- hořčík
- 39 mg
- sodík
- 32 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 500 ml podmáslí
- 100 ml sladké smetany(nebo zakysané)
- 2 menší brambory
- 160 g hub
- 2 vejce
- 60 g másla
- 1 lžíci hladké mouky
- 1 lžičku octu
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- špetka cukru ( dle chuti )
Postup:
- Na kostičky nakrájené, omyté brambory dáme vařit s kmínem do malého množství vody jen aby byly ponořené .
- Houby čerstvé orestujeme na třetině másla (mražené necháme povolit, naložené scedíme) a přidáme k bramborám.
- Zalijeme podmáslím a vaříme do změknutí.
- Zahustíme lehce jíškou, udělanou ze zbytku másla a lžíce mouky, zalijeme smetanou a provaříme.
- Mezitím si uděláme na másle řídká míchaná vejce.
- Polévku dochutíme octem nejprve rozmíchaným v trošce polévky, solí, pepřem, případně dle chuti i špetkou cukru.
- Míchaná vejce vkládáme až do talíře s polévkou a ozdobíme snítkou kopru, petrželkou nebo pažitkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Holandská omáčka
Hovězí steak s hlívou
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Znojemská hovězí pečeně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.