Vepřová kýta v kysaném zelí
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1614 KJ
- sůl
- 217 g
- bílkovina
- 38 g
- tuky
- 18 g
- sacharidy
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,395 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sodík
- 664 mg
- fosfor
- 401 mg
- vápník
- 242 mg
- hořčík
- 123 mg
- cholesterol
- 100 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 500 g vepřové kýty
- 3 lžíce sádla
- 2 cibule
- 500 g kysaného zelí
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 lžičku pálivé papriky
- 6 kuliček jalovcových bobulek
- 6 stroužků česneku
- 200 ml vývaru
- sůl
- pepř
Postup:
- Očištěné maso nakrájíme na kostky jako na guláš a na rozpálené pánvi na sádle opečeme ze všech stran dorůžova.
- Opečené maso shrneme do stran, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, 4 rozmačkané stroužky česneku a necháme zpěnit.
- Promícháme, přisypeme oba druhy papriky, jalovčinky, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
- Menší část zelí překrájíme a lehce propláchneme, zbytek jen překrájíme a vše přidáme k masu.
- Podle potřeby můžeme dolít vývarem nebo jen teplou vodou, přidáme zbytek česneku a dodusíme.
- Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kreolské kuře
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Kuřecí koktejl
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.