Pudinková roláda
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 906 KJ
- sacharidy
- 25 g
- cukry
- 18 g
- tuky
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 2 g
- fosfor
- 87 mg
- cholesterol
- 73 mg
- draslík
- 57 mg
- sodík
- 23 mg
- vápník
- 23 mg
- hořčík
- 12 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 4 vejce
- 6 lžic krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 1/2 citronu (kůra)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 1 ztužovač
- 2 lžíce rumu
- 50 g pudinku ( 1 balení bez vaření)
piškot
krém
Postup:
- Ušleháme z bílků, 1 lžíce cukru a 1 vanilkového cukru pevný sníh.
- Žloutky a zbývající cukr ušleháme do pěny, přidáme vanilkový pudink, kůru a lehce vmícháme sníh.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo papírem na pečení a pečeme v troubě předehřáté na 170° cca 10 minut.
- Suroviny na krém dáme do misky s víkem, uzavřeme a zatřepeme, aby se vše spojilo v krém.
- Papír po upečení stáhneme.
- Na vychladlý upečený plát natřeme krém, ke kraji položíme ovoce a pevně pomocí podložky nebo papíru srolujeme.
- Uložíme na chvilku do chladu a před podáváním pocukrujeme.
- Jiné varianty
- Roládu lze udělat i barevně obráceně - použít čokoládový pudink do těsta a vanilkový do krému.
- Nebo vanilkový do těsta a pařížskou šlehačku do krému s kakaovým pudinkem a dát banány.
- Místo rumu použít vaječný koňak a jiné ovoce.
- Nebo můžeme pouze potřít marmeládou ( nejlépe domáci) .
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.