Krůtí roláda s vepřovým jazykem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 959 KJ
- tuky
- 19 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sacharidy
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 148 mg
- fosfor
- 135 mg
- sodík
- 112 mg
- vápník
- 96 mg
- hořčík
- 47 mg
- cholesterol
- 46 mg
- zinek
- 3 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- měď
- 1 mg
- selen
- 1 mg
Ingredience
- 400 g krůtí prsa
- 2 lžíce oleje
- 50 g másla
- 1 vepřový jazyk
- 1 lžíce grilovacího koření (s medvědím česnekem )
- 100 g špeku
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- sůl
Postup:
- Jazyk očistíme, opláchneme, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření, celou cibuli a vaříme do změknutí asi 50 minut.
- Než se uvaří jazyk z krůtího masa vytvoříme plát, který mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením a odložíme do chladu.
- Uvařený jazyk přendáme do studené vody, sloupneme a odstraníme podjazyčí.
- Na plát masa k jedné položíme plátky nebo špalíčky špeku a jazyk.
- Srolujeme, svážeme provázkem a na pánvi na oleji ze všech stran opečeme.
- Přendáme i s výpekem do pekáčku, potřeme máslem, posypeme mírně kořením a pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180° C cca 50 min.
- Takto pečenou roládu pokryjeme slaninou a dáme ještě na chvilku do trouby odkryté dopéct dorůžova na 200° C.
-
Podáváme vychlazené na studené míse, s různými saláty nebo teplé s bramborem, pyré a pod.
- Mám pekáček z krystalického polymeru, ve kterém se peče maso bez podlévání.
- Pokud takový nemáte je potřeba podlít roládu vývarem nebo aspoň vodou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Karotkový krém se zázvorem
Chléb naan
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.