Krůtí roláda s vepřovým jazykem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 15 minut
Vaření: 110 minut
roláda má vždy úspěch

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
959 KJ
tuky
19 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sacharidy
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
148 mg
fosfor
135 mg
sodík
112 mg
vápník
96 mg
hořčík
47 mg
cholesterol
46 mg
zinek
3 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
měď
1 mg
selen
1 mg

Ingredience

  • 400 g krůtí prsa
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g másla
  • 1 vepřový jazyk
  • 1 lžíce grilovacího koření (s medvědím česnekem )
  • 100 g špeku
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl

Postup:

  1. Jazyk očistíme, opláchneme, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření, celou cibuli a vaříme do změknutí asi 50 minut.
  2. Než se uvaří jazyk z krůtího masa vytvoříme plát, který mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením a odložíme do chladu.
  3. Uvařený jazyk přendáme do studené vody, sloupneme a odstraníme podjazyčí.
  4. Na plát masa k jedné položíme plátky nebo špalíčky špeku a jazyk.
  5. Srolujeme, svážeme provázkem a na pánvi na oleji ze všech stran opečeme.
  6. Přendáme i s výpekem do pekáčku, potřeme máslem, posypeme mírně kořením a pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180° C cca 50 min.
  7. Takto pečenou roládu pokryjeme slaninou a dáme ještě na chvilku do trouby odkryté dopéct dorůžova na 200° C.
  8. Podáváme vychlazené na studené míse, s různými saláty nebo teplé s bramborem, pyré a pod.

  9. Mám pekáček z krystalického polymeru, ve kterém se peče maso bez podlévání.
  10. Pokud takový nemáte je potřeba podlít roládu vývarem nebo aspoň vodou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.