Plněné cibulové soudečky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1691 KJ
- tuky
- 29 g
- bílkovina
- 17 g
- sacharidy
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 151 mg
- vápník
- 116 mg
- fosfor
- 76 mg
- hořčík
- 36 mg
- sodík
- 10 mg
- cholesterol
- 4 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 6 středně velkých cibulí
- 250 g vinné klobásy
- 2 lžíce drcených rajčat
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky cukru
- špetka bazalky (sušené)
- špetka oregana (sušený)
- 1 lžíci nastrouhané goudy
- trochu tymiánu (čerstvý)
Postup:
- Oloupané cibule seřízneme těsně u kořínků a vložíme do vroucí vody.
- Přidáme půl lžičky soli, cukr, vaříme 3-4 minuty a cibule přendáme do studené vody.
- Ponecháme cca 100 ml vývaru na podlití.
- Klobásu nakrájíme na menší kousky a vymačkáme obsah do misky.
- Přidáme rajčata, sušené bylinky, sůl, pepř, nasekanou jarní cibulku a promícháme.
- Cibulím seřízneme vršky, opatrně vyndáme prostředky tak, aby zůstaly 2 neporušené vrchní vrstvy.
- Takto upravené cibule naplníme klobásovou směsí, přiklopíme seříznutými vršky a naskládáme do pekáčku.
- Každou cibuli pomažeme olejem, vše mírně podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 190 ° C.
- Pečeme asi 15 - 20 minut, podle potřeby ještě podlijeme a před koncem pečení lehce posypeme nastrouhaným sýrem.
- Upečené cibule ozdobíme lístky tymiánu, podáváme s toastem nebo bramborovou kaší a doplníme čerstvým salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.